Wallpaper Zračna luka Split - Makarska
logo

Zračna luka Split - Makarska

Slični popularni transferi:

do Baška Voda
do Baška Voda

Privatni transfer od Zračne luke Split do Makarske

Najbolji način da posjetite Makarsku jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Makarske.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer . Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Makarska je od Zračne luke Split udaljen nekih 100 km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Makarske počinju od 85 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Ukoliko Vam treba privatni transfer do neke druge destinacije na makarskoj rivijeri, možete također pogledati naše druge ponude:

Privatni transfer od Zračne luke Split do Brela,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Baške Vode,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Podgore,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Tučepa.

Kako doći od Zračne luke Split do Makarske?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Makarske". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Makarske. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Makarsku. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 30 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 100-150kn. Drugi način za doći do Makarske je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Makarskoj

Makarska se nalazi nekih 60 km jugoistočno od Splita i 140 km sjeverozapadno od Dubrovnika, a sam grad prirodna je luka između dva poluotoka, Osejave i Svetog Petra.

Makarska je istaknuto regionalno turističko središte, između planine Biokovo i Jadranskog mora, a poznato je po palmamaobrubljenoj rivi, gdje kafići, barovi i butici gledaju na luku.

Odmah do plaže nalazi se nekoliko velikih hotela, kao i područje za kampiranje.

U blizini današnje Makarske postojalo je naselje već sredinom 2. tisućljeća prije Krista i pretpostavlja se da su ovo mjesto stari Krećani koristili na svom putu prema Jadranu.

Rimljani su 228. godine osvojili ovo područje, a u 7. stoljeću doselili su se Hrvati i porazili mletačku flotu 877. godine koja je imala za cilj kazniti piratske aktivnosti gradskih brodova.

U 15. stoljeću Osmanlije su osvojile Balkan, a područje je 1452. predano Mlečanima da ga zaštite od turske invazije.

Nakon pada Mletačke republike, Makarska je dana Austrijancima, sve dok napoleonske snage nisu stigle u Makarsku 1806. g, pokrenuvši doba napretka te kulturnog i gospodarskog razvoja, kada su nakon mnogo stoljeća bili doneseni zakoni na hrvatskom.

Nakon Napoleonovog poraza, austrijske vlasti nametnule su politiku potalijančivanja, a Makarska je ostala pod vlašću Austro-Ugarske do 1918. godine.

1914.g izgrađen je prvi hotel koji je označio početak turizma na tom području.

Nakon Prvog svjetskog rata Makarska je postala dio Kraljevine Jugoslavije, a tijekom Drugog svjetskog rata grad je bio dio Nezavisne Države Hrvatske.

Nakon rata, za vrijeme socijalističke Jugoslavije, Makarska je doživjela razdoblje brzog rasta i sve prirodne prednosti regije iskorištene kako bi se od Makarske napravilo ono što je ona danas, jedno od najpoznatijih turističkih odredišta na hrvatskoj obali Jadrana.

Makarska

Makarska

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo