Wallpaper Zračna luka Split - Baška Voda
logo

Zračna luka Split - Baška Voda

Slični popularni transferi:

do Brela
do Brela

Privatni transfer od Zračne luke Split do Baške Vode

Najbolji način da posjetite Bašku Vodu jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Baške Vode.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Baška Voda je od Zračne luke Split udaljena nekih 90 km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Baške Vode počinju od 85 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Ukoliko Vam treba privatni transfer do neke druge destinacije na makarskoj rivijeri, možete također pogledati naše druge ponude:

Privatni transfer od Zračne luke Split do Brela,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Makarske,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Podgore,

Privatni transfer od Zračne luke Split do Tučepa.

Kako doći od Zračne luke Split do Baške Vode?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Baške Vode". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Baške Vode. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Bašku Vodu. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 30 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 100-150kn. Drugi način za doći do Baške Vode je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Baškoj Vodi

Baška Voda je mali primorski grad, južno od Splita, s ugodnom sredozemnom klimom i mnogo sunčanih dana.

Ime Baška Voda mitološkog je podrijetla i povezuje se s Bistonom, predvodnikom plemena tračkih Bistona, sina Aresa grčog boga rata i božice Kalipse, zaštitnice vode, a vojna utvrda i izvori u blizini naizgled potvrđuju ovu teoriju.

Na tom području ima mnogo bogatih arheoloških nalazišta iz rimskog doba na Gradini i njezinoj okolici, uključujući groblja s urnama, svjetiljke, nakit, novčiće s glavom Aleksandra Aurelijana i nadgrobne spomenike s imenima od 13 drevnih stanovnika Baške Vode.

Tijekom 18. stoljeća seljani s padine Svetog Ilije spustili su su se na obalu nakon protjerivanja Turaka, gdje su osnovali Bašku Vodu, danas poznato turističko mjesto na Makarskoj rivijeri.

Baška Voda prvi se put pojavila na zemljovidu iz 1688. godine.

Zanimljivo je istaknuti kako su se i grad i njegova okolica pojavili u videoigriciGran Turismo Sport kao izmišljeno trkalište.

Baska Voda

Baska Voda

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo