Wallpaper Split - Zračna luka Zagreb
logo

Split - Zračna luka Zagreb

Slični popularni transferi:

do Dubrovnik
do Dubrovnik

Privatni transfer od Splita do Zračne luke Zagreb

Najbolji način da dođete od Splita do Zračne luke Zagreb jest rezervirate privatni transfer od Splita do Zračne luke Zagreb

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih vozila koja će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Zračna luka Zagreb udaljena je od Splita nekih 400 km, a prijevoz do grada traje oko 4 h.

Dok putujete iz Splita u Zagreb, možda biste htjeli posjetiti Nacionalni park Krku, gdje ćete imati do 3 sata slobodnog vremena za razgled Parka i istraživanje njegovih prirodnih ljepota. Ako želite posjetiti Krku predbilježite privatan prijevoz kombijen od Splita do Zagreba preko Krke. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za ovu opciju.

Na putu za Zagreb možda biste htjeli posjetiti i Nacionalni park Plivtička jezera. Ako želite posjetiti Plitvička jezera i njegove svjetski poznate slapove, odaberite opciju privatnog prijevoza od Splita od Zagreba preko Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Cijene privatnog prijevoza od Splita do Zračne luke Zagreb počinju od 360 eura (cijena po vozilu, a ne po osobi).

Kako doći od Splita do Zračne luke Zagreb?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Zračne luke Zagreb". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Zračne luke Zagreb. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Zračnu luku Zagreb. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 90 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 35-45 eura . Drugi način za doći do Zračne luke Zagreb je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Zračna luka Zagreb

Zračna luka Franjo Tuđman najveća je i najprometnija zračna luka u Hrvatskoj i nosi ime po Franji Tuđmanu, prvom hrvatskom predsjedniku.

Zračna luka nalazi se oko 10 km jugoistočno od Glavnog kolodvora u Zagrebu, u Velikoj Gorici.

To je središte hrvatskog zračni prijevoznika Croatia Airlines, a glavna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva također se nalazi kraj zračne luke.

Povijest zagrebačkog civilnog zrakoplovstva započela je 1909. godine kada je prvo uzletište izgrađeno u blizini zapadnog gradskog naselja Črnomerec, no zračna luka bila je premještena 1928. na uzletište Borongaj.

Zračna luka se vremenom širila, a 1980-ih Zračna luka Zagreb bila je druga po veličini u Jugoslaviji po kretanju putnika i zrakoplova.

Tijekom Domovniskog rata, zračna luka postala je poprište borbi između Oružanih snaga RH i Jugoslavenske vojske kada su Boeing 707, koji je nosio oružje za Hrvatsku,jugoslavenski MiG-ovi prisili sletjeti ovdje.

2008. godine dodan je novi VIP-terminal i produžen je za dodatne pogodnosti, restorane i barove.

Trenutna zgrada terminala otvorena je za javnost 2017. i ima tri razine, s četiri vrtuljka za prtljagu, 8 zračnih mostova, 9 sigurnosnih kontrolnih točaka, 45 prijavnih stolova, 23 kabine za kontrolu putovnica i parkiralištem kapaciteta za 1.250 vozila.

Sam terminal sadrži veliku bescarinsku trgovinu od 600 četvornih metara kojom upravlja Aelia, 16 kafića, barova, restorana i snack barova te 12 maloprodajnih objekata.

Irski iznimno jeftini zračni prijevoznik Ryanair najavio je otvaranje nove baze u Zagrebu 2021. godine.

Zračna luka Zagreb

Zračna luka Zagreb

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo