Wallpaper Split - Dubrovnik
logo

Split - Dubrovnik

Slični popularni transferi:

preko Međugorje
preko Međugorje

Privatni transfer Split to Dubrovnik

Svake godine možda se pitate „Kako bih mogao doći od Splita do Dubrovnika“ ili možda čak „Kako bih mogao doći od Dubrovnika do Splita“, Maci Tours nudi rješenje za taj problem.

Najbolji način za otići posjetiti Dubrovnik jest da rezervirate prijevoz od Splita do Dubrovnika sa Maci Tours-om. Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni prijevoz . Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i modernih vozila koji će vaš prijevoz učiniti što ugodnijim.

Dubrovnik je od Splita udaljen nekih 229 km, a prijevoz do grada traje 3h. Putujući od Splita do Dubrovnika, možda biste htjeli posjetiti poznato hodočasničko odredište Međugorje, gdje ćete imati nekoliko sati slobodnog vremena za istraživanje Međugorja, mjesta mira i molitve, gdje se Djevica Marija pojavila 1980-ih. Ako želite posjetiti poznato hodočašće u Međugorju, možete rezervirati privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Međugorja. Transfer možete rezervirati koristeći rezervacijsku formu u manje od jedne minute. Na putu za Dubrovnik možda ćete htjeti proći i preko Stona i posjetiti njegove poznate zidine i utvrde, čije su zidine najduže sačuvane obrambene građevine u Europi i s kojih imate izvrstan pogled na prekrasni grad Ston. Ako želite posjetiti Ston, možete rezervirati privatni prijevoz od Splita do Dubrovnika preko Stona. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ove dvije opcije.

Kako doći od Splita do Dubrovnika?

Privatni transfer između Splita i Dubrovnika je vrlo vjerojatno jedan od najpopularnijih transfera na jadranskoj obali. Kao što smo spomenuli poviše, najbrži i najjednostavniji način za doći od Splita do Dubrovnika je rezervirati privatni transfer od Splita do Dubrovnika. Privatni transfer između Splita i Dubrovnika možete rezervirati vrlo jednostavno u manje od jedne minute koristeći našu booking formu. Nakon što ste napravili uspješnu rezervaciju, oko ničega se ne trebate brinuti. Drugi način za doći od Splita do Dubrovnika je koristeći autobus. Vožnja autobusom traje otprilike 4h30m, ponekad i više. Nekoliko činjenica o Dubrovniku Dubrovnik su u 7. stoljeću osnovali izbjeglice iz grčke kolonije Epidaurum i u početku je bio pod bizantskom vlašću. Između 14. i 17. stoljeća, Dubrovnik je bio slobodna država, čija je trgovačka flota trgovala čak do Amerike na zapadu i Indije na istoku. Ova mala aristokratska republika bila je među prvima u Europi koja je donijela moderne zakone, uspostavila medicinsku službu, jednu od najstarijih ljekarni u Europi i prve europske propise o karanteni. Republika Ragusa, kako se nekoć zvali, bila je poznata po svojoj diplomaciji i bila je uključena u Američki rat za neovisnost, činjenica koju zna vrlo malo ljudi. Grad je također poznat po tome što je dao nekoliko važnih znanstvenika, poput Ruđera Boškovića, koji je stvorio preteču atomske teorije i koji je također otkrio odsutnost atmosfere na Mjesecu te Marina Gethaldija, pionira u izradi konusnih leća, koji je upoznao i redovito se dopisivao s Galileom Galileijem.

Što posjetiti dok ste u Dubrovniku

U dubrovačkom zaljevu nalazi se šumoviti otok Lokrum, gdje je prema legendi, Richard Lavljeg Srca, kralj Engleske, izbačen na obalu nakon brodoloma 1192. Na otoku je ujedno i tvrđava te nudistička plaža. Glavna dubrovačka javna plaža dom je Eastwest Beach Cluba. Tu je i plaža Copacabana, kamena plaža na poluotoku Lapad, nazvana po popularnoj plaži u Rio de Janeiru. Dubrovački zvonik visok 31 metar, izgrađen 1444. godine, jedan je od simbola dubrovačke republike. Još jedan simbol Dubrovnika njegove su zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada. Zidovi su visoki 4 do 6 metara. Ovaj sustav zidina i kula štitio je grad od osvajača. Dubrovački zidovi također su bili popularno mjesto za snimanje izmišljenog grada King's Landing u televizijskoj seriji HBO-a Igre prijestolja, te su u Dubrovniku snimali dijelovi filma Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi, u kojem je Dubrovnik korišten kao mjesto događaja za grad Canto Bight.

Prijevoz

Dubrovnik ima svoju međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi otprilike 20 km jugoistočno od centra grada. Autobusi povezuju zračnu luku sa dubrovačkim starim autobusnim kolodvorom u Gružu. Osim toga, mreža modernih, lokalnih autobusa povezuje sve dubrovačke četvrti koje voze često od zore do ponoći.

Privatni Oyster tasting

Tijekom privatnog transfera od Splita do Dubrovnika preko Stona postoji mogućnost za rezervirati Oyster tasting. Oyster tasting se nalazi u malom mjestu Hodilje koje se nalazi nedaleko od Stona. U Hodiljama će Vas čekati mali brod u koji ćete se ukrcati te Vas vodi do obližnje farme školjaka gdje će gospodin izvaditi školjke direktno iz mora ispred Vas. Nakon čišćenja, servirati će Vam to na stol skupa s domaćim sirom, maslinovim uljem i vinom. Trajanje ovog nezaboravnog doživljaja je otprilike 1 sat. Nakon što izlet s brodom završi, čekat ćemo Vas na istom mjestu gdje smo Vas i iskrcali te nastavljamo naš put do Dubrovnika. Cijena za ovaj događaj je 35 eura po osobi Ukoliko želite rezervirati ovaj događaj unaprijed, molimo Vas da nam spomenete to prilikom rezervacije privatnog transfera od Splita do Dubrovnika preko Stona u dodatnim napomenama.

Dubrovnik

Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo