Wallpaper Split - Ston - Dubrovnik
logo

Split - Ston - Dubrovnik

Slični popularni transferi:

Split - Dubrovnik
Split - Dubrovnik

Privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Stona

Najbolji način za otići posjetiti Dubrovnik jest da rezervirate prijevoz od Splita do Dubrovnika.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatne transfere. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Duborovnik je od Splita udaljen nekih 229 km, a prijevoz do grada traje 2.5h do 3h.

Na putu za Dubrovnik možda ćete poželjeti ići preko Stona, gradića s poznatim zidinama i utvrdama, čije su zidine najduže sačuvane obrambene građevine u Europi i s kojih imate izvrstan pogled na prekrasan grad. Ukoliko želite posjetiti Ston, možete rezervirati privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Stona.

Nekoliko činjenica o Stonu

Ston se nalazi južno od prevlake poluotoka Pelješca.

Smješten na vratima poluotoka, okružen Jadranskim morem s tri strane i zaštićen četirima brežuljcima, bogat je slatkom vodom i slanom vodom, plodnim ravnicama te je bio važno političko, kulturno i crkveno središte.

Ston je u početku bio ilirsko naselje sve dok Rimljani nisu osnovali svoju koloniju 167. pr. Kr.

Stari Ston nalazio se na obroncima brežuljaka Gorice i Sv. Mihovila, južno od Stonskog polja. Postojalo je nekoliko ranokršćanskih crkava, od kojih je najveća bila crkva sv. Stjepana.

Biskupska crkva Marije Magdalene stajala je sve dok je Saveznici nisu bombardirali 1944.g.

Jedina crkva koja je još uvijek ostala je crkva sv. Mihovila, sagrađena usred kasnoantičkog rimskog kastruma.

Izvorni stari grad srušen je u potresu 1252. Dolaskom Republike izgrađen je novi grad na današnjoj lokaciji.

Dubrovčani su odmah počeli graditi i osnivati ​​novi Ston, za obranu poluotoka Pelješca.

Dubrovnik je 1333. započeo s izgradnjom tvrđava Ston (Veliki Ston) i Mali Ston (Mali Ston) na sadašnjem mjestu. Utvrde između dva grada po cijeloj dužini brda bile su napravljene od velikih zidina koje su trebale braniti dubrovačko imanje - Pelješac. Cijeli ovaj utvrđeni kompleks, jedinstven u Europi, izgrađen je u kratkom vremenskom razdoblju.

Monumentalne stonske utvrde i zidine iznenada se se srušili tijekom priprema za službeni posjet austrijskog cara Franje Josipa. Ponovno su oštećeni u Domovinskom ratu (1991.-1992.), nakon čega je uslijedio i razorni potres 1996. godine.

Zidovi su bili od velike važnosti jer su branili solanu koja je Dubrovačkoj Republici, farmi školjaka i samom gradu godišnje davala 15.900 dukata.

Što posjetiti dok ste u Stonu

Ston je mali grad, ali ima mnogo restorana koji nude izvrsna mediteranska jela.

Grad ima gradski muzej u kojem se mogu vidjeti mnogi predmeti iz duge i bogate povijesti gradova.

U solani možete kupiti svježu sol izvrsne kvalitete po razumnoj cijeni.

Od Stona do prekrasne plaže Prapratno samo je kratka vožnja, a mještani su više nego spremni u pružanju informacija o tome kako doći do tamo.

Ston je izvrsna mjesno s kojeg možete raditi male izlete do obližnjih gradova i plaža na poluotoku Pelješcu.

Nekoliko činjenica o Dubrovniku

Dubrovnik su u 7. stoljeću osnovali izbjeglice iz grčke kolonije Epidaurum i u početku je bio pod bizantskom vlašću.

Između 14. i 17. stoljeća, Dubrovnik je bio slobodna država, čija je trgovačka flota trgovala čak do Amerike na zapadu i Indije na istoku.

Ova mala aristokratska republika bila je među prvima u Europi koja je donijela moderne zakone, uspostavila medicinsku službu, jednu od najstarijih ljekarni u Europi i prve europske propise o karanteni.

Republika Ragusa, kako se nekoć zvali, bila je poznata po svojoj diplomaciji i bila je uključena u Američki rat za neovisnost, činjenica koju zna vrlo malo ljudi.

Grad je također poznat po tome što je dao nekoliko važnih znanstvenika, poput Ruđera Boškovića, koji je stvorio preteču atomske teorije i koji je također otkrio odsutnost atmosfere na Mjesecu te Marina Gethaldija, pionira u izradi konusnih leća, koji je upoznao i redovito se dopisivao s Galileom Galileijem.

Što posjetiti dok ste u Dubrovniku

U dubrovačkom zaljevu nalazi se šumoviti otok Lokrum, gdje je prema legendi, Richard Lavljeg Srca, kralj Engleske, izbačen na obalu nakon brodoloma 1192. Na otoku je ujedno i tvrđava te nudistička plaža.

Glavna dubrovačka javna plaža dom je Eastwest Beach Cluba. Tu je i plaža Copacabana, kamena plaža na poluotoku Lapad, nazvana po popularnoj plaži u Rio de Janeiru.

Dubrovački zvonik visok 31 metar, izgrađen 1444. godine, jedan je od simbola dubrovačke republike.

Još jedan simbol Dubrovnika njegove su zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada. Zidovi su visoki 4 do 6 metara. Ovaj sustav zidina i kula štitio je grad od osvajača.

Dubrovački zidovi također su bili popularno mjesto za snimanje izmišljenog grada King's Landing u televizijskoj seriji HBO-a Igre prijestolja, te su u Dubrovniku snimali dijelovi filma Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi, u kojem je Dubrovnik korišten kao mjesto događaja za grad Canto Bight.

Itinerar

09:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

10:45 -- Kratka pauza na Rizman odmorištu gdje možete uživati u nezaboravnom pogledu.

11:45 -- Istraživanje Stona i Malog Stona, ručak o svom trošku.

14:45 -- Putovanje se nastavlja iz Stona prema Dubrovniku.

15:45 -- Dolazak u Vaš smještaj u Dubrovniku.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Dubrovnika preko Stona,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

Prijevoz

Dubrovnik ima svoju međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi otprilike 20 km jugoistočno od centra grada.

Autobusi povezuju zračnu luku sa dubrovačkim starim autobusnim kolodvorom u Gružu.

Osim toga, mreža modernih, lokalnih autobusa povezuje sve dubrovačke četvrti koje voze često od zore do ponoći.

Dodatno

Privatni Oyster tasting

Tijekom privatnog transfera od Splita do Dubrovnika preko Stona postoji mogućnost za rezervirati Oyster tasting. Oyster tasting se nalazi u malom mjestu Hodilje koje se nalazi nedaleko od Stona. U Hodiljama će Vas čekati mali brod u koji ćete se ukrcati te Vas vodi do obližnje farme školjaka gdje će gospodin izvaditi školjke direktno iz mora ispred Vas. Nakon čišćenja, servirati će Vam to na stol skupa s domaćim sirom, maslinovim uljem i vinom. Trajanje ovog nezaboravnog doživljaja je otprilike 1 sat. Nakon što izlet s brodom završi, čekat ćemo Vas na istom mjestu gdje smo Vas i iskrcali te nastavljamo naš put do Dubrovnika.

Cijena za ovaj događaj je 35 eura po osobi

Ukoliko želite rezervirati ovaj događaj unaprijed, molimo Vas da nam spomenete to prilikom rezervacije privatnog transfera od Splita do Dubrovnika preko Stona u dodatnim napomenama.

Dubrovnik

Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo