Wallpaper Split - Krka - Zadar
logo

Split - Krka - Zadar

Slični popularni transferi:

Split - Zadar
Split - Zadar

Privatni transfer od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka

Najbolji način za otići posjetiti Zadar jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Zadra.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz minikombijem. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Zadar je od Splita udaljen nekih 159 km, a prijevoz do grada traje nekih sat i pol vremena.

Dok putujete od Splita do Zadra, možda biste htjeli posjetiti Nacionalni park Krka, gdje ćete imati do 3 sata slobodnog vremena za razgledavanje Parka i istraživanje njegovih prirodnih ljepota. Kontaktirajte MaciTours za cijene za privatan prijevoz od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka.

Cijene za privatni prijevoz od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka počinju od 210 eura (cijena po vozilu, a ne po osobi).

Kako doći od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka?

Kao što smo već spomenuli, najbrži i najjednostavniji način je rezervirati privatni transfer od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka. Druga opcija je pronaći autobus od Splita do Nacionalnog parka Krka, te nakon prekrasno provedenog vremena u NP Krka pokušati pronaći autobus do Zadra. Kada kupite obje karte za autobus, razlika u cijeni više neće bit velika, a rezerviranjem privatnog transfera biti će vam puno jednostavnije i sigurnije. Jedino što Vi morate napraviti je rezervirati privatni transfer od Splita do Zadra preko Nacionalnog parka Krka koristeći našu booking formu.

Nekoliko činjenica o Nacionalnom parku Krka

Nacionalni park Krka jedan je od mnogih hrvatskih nacionalnih parkova koji je ime dobio po rijeci Krki koju obuhvaća.

Nalazi se uz srednji donji tok rijeke Krke u srednjoj Dalmaciji.

Zbog svog posebnog položaja i mozaičke rasprostranjenosti različitih tipova staništa odlikuje ga iznimno bogata i raznolika flora i fauna.

Nacionalni park Krka ima nekoliko zanimljivih znamenitosti.

Dostupne atrakcije i sadržaji uključuju razne pješačke staze, obilaske i prezentacije, izlete brodom, suvenirnice, muzej i restorane. U blizini parka nalazi se i nekoliko arheoloških ostataka nečuvenih tvrđava koje datiraju iz antičkog rimskog doba.

Što vidjeti dok ste u Nacionalnom parku

Skradinski buk jedan je od najatraktivnijih dijelova parka. Ovaj golemi, bistri, prirodni bazen s visokim slapovima na jednom kraju i kaskadama na drugom je žarište Nacionalnog parka. To je najniži od tri niza slapova nastalih uz rijeku Krku.

Skradinski buk smatra se jednim od najljepših slapova tvorenog od kalcijeva karbonata u Europi i to zbog bogatstva i raznolikosti geomorfoloških oblika, vegetacije i različitih učinaka uzrokovanih igrom svjetla na vrtlozima.

Roški Slap, koji se nalazi u blizini sela Miljevci, druga je najpopularnija atrakcija Nacionalnog parka Krka po broju posjetitelja. To je šesti slap rijeke Krke. Cijelo je mjesto prošarano pješačkim stazama s kojih se posjetiteljima pruža prekrasan pogled na slapove. Tu je i planinarska staza, a može se posjetiti tijekom cijele godine. Najlakši način da dođete do Roškog Slapa jest da uzmete jedan od mnogih izletničkih brodova kojima upravlja Nacionalni park Krka, iako se do slapova može doći i javnom cestom.

Unutar parka nalazi se otok Visovac, osnovan za vrijeme vladavine Luja I. Ugarskog i dom je rimokatoličkog samostana Visovac koji su franjevci osnovali 1445. godine u blizini sela Miljevci.

Nekoliko činjenica o Zadru

Zadar je antički grad, smješten u sjevernoj Dalamciji. Ovaj 3000 godina star grad nalazi se na poluotoku, gdje se nalazi i stari dio grada.

Stara gradska jezgra nudi mnogo znamenitosti koje biste mogli posjetiti, kao što je očuvani ostatci rimskog foruma, gdje turisti vole šetati i uživati u lijepom ljetnom danu među starim rimskim ruševinama.

Zadarske znamenitosti

Na tom istom trgu vidjet ćete poznatu crkvu svetog Donata, jednu od najbolje očuvanih predromaničkih crkvi u svijetu te ujedno i poznati simbol grada, gdje se ljeti često održavaju razni koncerti. Na forumu se također nalazi i arheološki muzej. Zbirke tog muzeja pokrivaju vrijeme od pretpovijesti do srednjeg vijeka, svjedočeći o dugoj i bogatoj povijesti Zadra.

Morske orgulje jedne su od glavnih atrakcija za turiste. To su izgrađene orgulje na zadarskoj rivi koje koriste morske valove kako bi stvarale glazbu. Poznati zadarski sutoni, koje je najbolje promatrati s rive, učinit će doživljaj još nezaboravnijim.

Kada je u pitanju kultura, grad ima puno toga za ponuditi, ali u Zadru ima i dosta kafića koji se nalaze blizu jedan drugog u uskim ulicama starog grada. U gradu ima i puno restorana koji nude izvrsna hrvatska, mediteranska jela usred divnog okruženja u starom dijelu grada.

Kako putovati

Zadarska zračna luka radi kao komercijalna zračna luka i tijekom ljetnih sezona povezana je s brojnim drugim europskim gradovima raznim turističkim letovima, a tvrtka Ryanair radi i jeftine letove do Zadra i od Zadra.

Grad je povezan i vlakom i busom, a Jadrolinija nudi dnevne trajkektne linije do Dubrovnika, Rijekte te obližnjih otoga u zadarskom otočju nasuprot grada.

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:00 -- Istraživanje NP Krka, uživanje u netaknutoj prirodu, pjevanju ptica.

12:00 -- Putovanje se nastavlja iz NP Krka prema Zadru,.

13:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Rovinju.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Rovinja preko NP Krka,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

Zadar

Zadar

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo