Wallpaper Split - Šibenik
logo

Split - Šibenik

Slični popularni transferi:

do Tisno
do Tisno

Privatni transfer od Zračne luke Split do Šibenika

Najbolji način da posjetite Šibenik jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Šibenika.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Šibenik je od Zračne luke Split udaljen nekih 70 km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Šibenika počinju od 70eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Šibenika?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Šibenika". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Šibenika. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Šibenik.Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike sat vremena duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 80-150kn. Drugi način za doći do Šibenika je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Šibeniku

Šibenik je mali lučki grad na sjevernoj dalmatinskoj obali i najpoznatiji je po katedrali Svetog Jakova koja je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, kao i gradske zidine iz mletačkog doba.

Šibenik se pod današnjim imenom prvi put spominje 1066. godine u Povelji hrvatskog kralja Petra Krešimira IV. i bio je sjedište hrvatskog kralja. Zato se Šibenik zove i Krešimirov Grad.

To je najstariji domaći hrvatski grad na istočnoj obali Jadrana, a kip kralja Petra Krešimira IV, stoji između parka i početka rive.

Bio je to vrlo važan grad u mletačko-turskim ratovima te je kroz stoljeća bio predziđe zapadne civilizacije i kršćanstva, da bi na kraju postao dio Austro-Ugarske, potom Jugoslavije i sada neovisne Hrvatske.

Erudit iz i biskup 16. stoljeća Faust Vrančić, poznat kao jedan od izumitelja padobrana i možda prvi čovjek koji ga je upotrijebio, rođen je i živio je ovdje u Šibeniku.

Ovdje su rođeni i poznati košarkaš Dražen Petrović, te Maksim Mrvica, slavni pijanist.

Zaštitni znak grada je tradicionalna šibenska kapa, u narančastoj i crnoj boji, koje su ujedno i službene boje grada.

Šibenik je poznat po katedrali sv. Jakova, čija je izgradnja započela 1431., a zbog turskih ratova završena je tek 1536. godine.

Nekoliko arhitekata izgradilo je ovu katedralu u potpunosti u kamenu, bez ikakvih veziva, u 15. i 16. stoljeću, kako u gotičkom tako i u renesansnom stilu. Isprepletene kamene ploče krova katedrale oštećene su kada su srpske snage 1991.g snažno granatirale grad u pokušaju da zemlju presiječu na dva dijela. Oštećenja su u međuvremenu popravljena.

Još jedna zanimljivost ove crkve jesu 72 ljudske glave isklesane u kamenu na vanjskom dijelu koje pripadaju nepoznatim pojedincima, prolaznicima, mornarima, trgovcima i seljacima koji su pozirali dok se gradila katedrala, kao i kipovi Adama i Eve, budući da Adam prekriva grudi, a Eva ne pokriva svoje grudi, već svoj trbuh.

Tvrđava sv. Mihovila, koja se uzdiže iznad grada, ruševina je 13. stoljeća, sada pretvorena u ljetnu pozornicu, s kojih se pruža prekrasan pogled na okolni grad i zaljev.

Srednjovjekovni vrt samostana svetog Lovre iznimno je rijedak srednjovjekovni samostanski vrt, obnovljen 2007. godine, s mirnim kafićem u kojem možete mirno uživati ​​u pogledu na stari dio Šibenika i more.

Crkva svete Barbare lijepa je crkvica iz 15. stoljeća s asimetričnim pročeljem i satom, a danas je Muzej crkvene umjetnosti.

Još jedno popularno mjesto u Šibenku među turistima jesu Četiri bunara, podzemni sustav spremnika vode koji su izgrađeni u 15. stoljeću za gradsku vodoopskrbu, a sada su multimedijski izložbeni centar pod nazivom Bunari - Tajne Šibenika. Danas su spremnici suhi i uređeni su kao muzej/galerija i kafić.

Šibenik

Šibenik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo