Wallpaper Split - Tisno
logo

Split - Tisno

Slični popularni transferi:

do Šibenik
do Šibenik

Privatni transfer od Splita do Tisna

Najbolji način da posjetite Tisno jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Tisna.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Tisno je od Splita udaljen nekih 100 km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Splita do Tisna počinju od 90 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Splita do Tisna?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Tisna". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Tisna. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Tisno. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike sat vremena duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 80-150kn. Drugi način za doći do Tisnog je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Tisnu

Tisno je dobilo ime po hrvatskoj ikavskoj riječi tisno što znači tjesnac, a koja opisuje njegov položaj na uskom tjesnacu koji odvaja otok Murter od kopna.

Tisno se prvi put spominje 1474. godine za vrijeme osmanskih ratova i tijekom rata protiv Mlečana kada su brojne izbjeglice pobjegle u Tisno u potrazi za utočištem.

Tisno ima spomen-mjesto posvećeno nekoliko stotinu hrvatskih civila ubijenih i bačenih u jednu mjesnu jamu nakon Drugog svjetskog rata od strane jugoslavenskog komunističkog režima.

Što vidjeti dok ste u Tisnom

U gradu Ivinju nalaze se ruševine rimske vile iz 1. stoljeća nove ere koje su zaštićeni spomenik kulture.

Župna crkva Sv. Duha iz 1548.g, obnovljena je u baroknom stilu 1640.g, a kasnije proširena 1840.g. Mjesni arhitekti izgradili su crkveni toranj 1684. godine.

Crkva Gospe od Caravaggia zavjetna je crkva talijanske obitelji Gelpis koja je izgrađena početkom 18. stoljeća, a tisuće hodočasnika svake godine26. svibnja dolazi iz cijelog svijeta.

Otok Tisno domaćin je mnogih godišnjih festivala elektroničke glazbe, poput Love International, Electric Elephant, Stopmakingsense, Defected in the House Croatia, Soundwave i Dekmantel Selectors, a svi oni predstavljaju mnoge poznate House i TechnoDJ-eve.

Dok ste u Tisnom, možete posjetiti obližnji Nacionalni park Kornati, prekrasno otočje koje će vas nesumnjivo ostaviti bez daha.

Tisno

Tisno

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo