Wallpaper Split - Zadar
logo

Split - Zadar

Slični popularni transferi:

preko Krka
preko Krka

Privatni transfer od Splita do Zadra

Najbolji način za otići posjetiti Zadar jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Zadra.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Zadar je od Splita udaljen nekih 159 km, a prijevoz do grada traje nekih sat i pol vremena.

Putujući od Splita do Zadra možda ćete htjeti ići preko Nacionalnog Parka Krka, a za to možete uzeti privatni transfer do Krke, gdje ćete moći provesti i do 3 sata, razgledavajući Park i istražujući njegove prirodne ljepote. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ovu opciju.

Cijene prijevoza od Splita do Zadra počinju od 130 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Splita do Zadra?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Zadra". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Zadra. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Zadar. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 30 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 30-40 eura . Drugi način za doći do Zadra je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Zadru

Zadar je antički grad, smješten u sjevernoj Dalamciji. Ovaj 3000 godina star grad nalazi se na poluotoku, gdje se nalazi i stari dio grada.

Stara gradska jezgra nudi mnogo znamenitosti koje biste mogli posjetiti, kao što je očuvani ostatci rimskog foruma, gdje turisti vole šetati i uživati u lijepom ljetnom danu među starim rimskim ruševinama.

Zadarske znamenitosti

Na tom istom trgu vidjet ćete poznatu crkvu svetog Donata, jednu od najbolje očuvanih predromaničkih crkvi u svijetu te ujedno i poznati simbol grada, gdje se ljeti često održavaju razni koncerti. Na forumu se također nalazi i arheološki muzej. Zbirke tog muzeja pokrivaju vrijeme od pretpovijesti do srednjeg vijeka, svjedočeći o bogatoj povijesti Zadra.

Morske orgulje jedne su od glavnih atrakcija za turiste. To su izgrađene orgulje na zadarskoj rivi koje koriste morske valove kako bi stvarale glazbu. Poznati zadarski sutoni, koje je najbolje promatrati s rive, učinit će doživljaj još nezaboravnijim.

Kada je u pitanju kultura, grad ima puno toga za ponuditi, ali u Zadru ima i dosta kafića koji se nalaze blizu jedan drugog u uskim ulicama starog grada. U gradu ima i puno restorana koji nude izvrsna hrvatska, mediteranska jela usred divnog okruženja u starom dijelu grada.

Kako putovati

Zadarska zračna luka radi kao komercijalna zračna luka i tijekom ljetnih sezona povezana je s brojnim drugim europskim gradovima raznim turističkim letovima, a tvrtka Ryanair radi i jeftine letove do Zadra i od Zadra.

Grad je povezan i vlakom i busom, a Jadrolinija nudi dnevne trajkektne linije do Dubrovnika, Rijekte te obližnjih otoga u zadarskom otočju nasuprot grada.

Zadar

Zadar

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo