Wallpaper Split - Mostar - Dubrovnik
logo

Split - Mostar - Dubrovnik

Slični popularni transferi:

Split - Dubrovnik
Split - Dubrovnik

Privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Mostara

Svake godine možda se pitate „Kako bih mogao doći od Splita do Dubrovnika". Već znamo da je najbolja opcija rezervirati privatni transfer od Splita do Dubrovnika. Međutim, onda počnete razmišljati zašto ne bih mogao vidjeti nešto na putu do Dubrovnika. U tom slučaju nalazite se na pravom mjestu, Maci Tours ima rješenje za to.

Pritisnite book now i rezervirajte privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Mostara u manje od jedne minute.

Maci Tours je hrvatska usluga prijenosa koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz. Maci Tours ima na raspolaganju flotu luksuznih i vrhunskih vozila koji će vaš transfer učiniti što udobnijim.

Dubrovnik se nalazi nekih 229 km od Splita, a trajanje vašeg prijevoza je 2,5h - 3h.

Dok putujete iz Splita u Dubrovnik preko Mostara, možda biste htjeli posjetiti također Međugorje. Ukoliko želite posjetiti Međugorje i Mostar, u tom slučaju rezervirajte privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Hercegovine.

Kako doći od Splita do Dubrovnika?

Privatni transfer između Splita i Dubrovnika preko Mostara je vrlo vjerojatno jedan od najpopularnijih transfera na jadranskoj obali. Kao što smo spomenuli poviše,jedan od zanimljivijih i jednostavnijih načina za doći od Splita do Dubrovnika je rezervirati privatni transfer od Splita do Dubrovnika preko Mostara. Privatni transfer između Splita i Dubrovnika preko Mostara možete rezervirati vrlo jednostavno u manje od jedne minute koristeći našu booking formu. Nakon što ste napravili uspješnu rezervaciju, oko ničega se ne trebate brinuti.

Drugi način za doći od Splita do Mostara te onda od Mostara do Dubrovnika je koristeći autobus. Vožnja autobusom traje otprilike 08h00m, ponekad i više.

Nekoliko činjenica o Dubrovniku

Dubrovnik su u 7. stoljeću osnovali izbjeglice iz grčke kolonije Epidaurum i u početku je bio pod bizantskom vlašću.

Između 14. i 17. stoljeća, Dubrovnik je bio slobodna država, čija je trgovačka flota trgovala čak do Amerike na zapadu i Indije na istoku.

Ova mala aristokratska republika bila je među prvima u Europi koja je donijela moderne zakone, uspostavila medicinsku službu, jednu od najstarijih ljekarni u Europi i prve europske propise o karanteni.

Republika Ragusa, kako se nekoć zvali, bila je poznata po svojoj diplomaciji i bila je uključena u Američki rat za neovisnost, činjenica koju zna vrlo malo ljudi.

Grad je također poznat po tome što je dao nekoliko važnih znanstvenika, poput Ruđera Boškovića, koji je stvorio preteču atomske teorije i koji je također otkrio odsutnost atmosfere na Mjesecu te Marina Gethaldija, pionira u izradi konusnih leća, koji je upoznao i redovito se dopisivao s Galileom Galileijem.

Što posjetiti dok ste u Dubrovniku

U dubrovačkom zaljevu nalazi se šumoviti otok Lokrum, gdje je prema legendi, Richard Lavljeg Srca, kralj Engleske, izbačen na obalu nakon brodoloma 1192. Na otoku je ujedno i tvrđava te nudistička plaža.

Glavna dubrovačka javna plaža dom je Eastwest Beach Cluba. Tu je i plaža Copacabana, kamena plaža na poluotoku Lapad, nazvana po popularnoj plaži u Rio de Janeiru.

Dubrovački zvonik visok 31 metar, izgrađen 1444. godine, jedan je od simbola dubrovačke republike.

Još jedan simbol Dubrovnika njegove su zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada. Zidovi su visoki 4 do 6 metara. Ovaj sustav zidina i kula štitio je grad od osvajača.

Dubrovački zidovi također su bili popularno mjesto za snimanje izmišljenog grada King's Landing u televizijskoj seriji HBO-a Igre prijestolja, te su u Dubrovniku snimali dijelovi filma Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi, u kojem je Dubrovnik korišten kao mjesto događaja za grad Canto Bight.

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:00 -- Kratka pauza na Rašćane odmorištu gdje možete uživati u nezaboravnom pogledu.

11:00 -- Istraživanje Mostara, ručak o svom trošku.

14:30 -- Putovanje se nastavlja iz Mostara prema Dubrovniku.

15:45 -- Dolazak u Vaš smještaj u Dubrovniku.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Dubrovnika preko Mostara,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

Prijevoz

Dubrovnik ima svoju međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi otprilike 20 km jugoistočno od centra grada.

Autobusi povezuju zračnu luku sa dubrovačkim starim autobusnim kolodvorom u Gružu.

Osim toga, mreža modernih, lokalnih autobusa povezuje sve dubrovačke četvrti koje voze često od zore do ponoći.

Nekoliko činjenica o Mostaru

Mostar se nalazi na rijeci Neretvi i peti je po veličini grad u Bosni i Hercegovini.

Mostar je dobio ime po čuvarima mosta (mostari) koji su u srednjem vijeku čuvali Stari most preko Neretve.

Stari most, koji su Osmanlije izgradili u 16. stoljeću, jedna je od najposjećenijih znamenitosti Bosne i Hercegovine i smatra se utjelovljenjem islamske arhitekture na Balkanu.

Kameni most, Stari most (Stari most), podignut je 1566. godine po nalogu sultana Sulejmana Veličanstvenog i sa 28 metara (92 stope) dužine i 20 metara (66 stopa) visine, brzo je postao čudo u svoje vrijeme.

Poznati turski putopisac Evlija Čelebija posjetio je gradu 17. stoljećui napisao da je mostpoput duge koja se uzdiže do neba i proteže s jedne strane litice na drugu.

Most je uništen tijekom rata 1990-ih i za vrijeme borbi koje su se vodile oko grada te je Stari most nakon rata morao proći veliku rekonstrukciju.

Što posjetiti dok ste u Mostaru

Mostar ima arhitektonski vrijedne građevine u širokom rasponu stilova koji su mješavina autohtonih i stranih stilova.

Takvi stilovi vidljivi su u mostarskoj franjevačkoj crkvi, kući Muslibegovića u starom osmanskom stilu, Dalmatinskoj kući Ćorović i Staroj gimnaziji koja sadrži andaluzijske i mamelučke elemente i rezultat je austrougarske želje za promicanjem bosanskohercegovačkog nacionalnog identiteta.

Preživjelo je i nekoliko osmanskih gostionica, zajedno s drugim građevinama iz ovog razdoblja povijesti Mostara, poput raznih fontana i škola.

Postoji nekoliko preživjelih kasnoosmanskih kuća u starom dijelu grada koje pokazuju sastavne značajke ovog oblika domaće arhitekture: gornji kat za stambenu upotrebu, hodnik, popločano dvorište i veranda na jedan ili dva kata.

Džamija Cejvan Cehaj, koja datira iz 1552. godine, najstarija je džamija u Mostaru, a kasnije je postala medresa ili islamska škola.

Stara čaršija, koja se zove Kujundžiluk, dobila je ime po zlatarima koji su tradicionalno stvarali i prodavali svoju robu u ovoj ulici, a i danas prodaju autentične slike i rezbarije od bakra ili bronce s prikazom Starog Mosta, šipka, koji su simbol Hercegovine, ili stećaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika koji se nalaze po Bosni i Hrvatskoj.

Džamija Koski Mehmed Paša, izgrađena 1617. godine, otvorena je za posjetitelje, koji mogu ući u džamiju i besplatno je fotografirati. Minaret je također otvoren za javnost.

Odmah iza džamije nalazi se tržnica Tepa, užurbana tržnica još u osmanskom dobu, na kojoj se uglavnom prodajusvježeuzgojeni proizvodi iz Hercegovine, a, kada im je sezona, i smokve i šipci također su vrlo popularni. Istaknuti specijalitet je i mjesno rađeni med, koji se proizvodi u širom Hercegovine.

Katolička crkva i franjevački samostan sv. Petra i Pavla također je poznata gradska znamenitost, a samostanski zvonik uzdiže se visoko iznad grada.

Dubrovnik

Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo