Wallpaper Split Zračna luka - Dubrovnik
logo

Split Zračna luka - Dubrovnik

Slični popularni transferi:

do Novalja
do Novalja

Privatni transfer od Zračne luke Split do Dubrovnika

Najbolji način da dođete od Zračne luke Split do Dubrovnika jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Dubrovnika.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz minikombijem. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Dubrovnik je udaljen od splitske zračne luke 240 km, a prijevoz do grada traje 3h.

Putujući od Splita do Dubrovnika, možda biste htjeli posjetiti poznato hodočaniško odredište Međugorje, gdje ćete imati nekoliko sati slobodnog vremena za istraživanje Međugorja, mjesta mira i molitve, gdje se Djevica Marija pojavila 1980-ih. Ako želite posjetiti poznato hodočašće u Međugorju, možete rezervirati privatni prijevoz od Splita do Dubrovnika preko Međugorja. Za cijene za ovaj Split do Dubrovnik kontaktirajte MaciTours putem opcije privatnog prijevoza u Međugorju.

Na putu za Dubrovnik možda ćete htjeti proći i preko Stona i posjetiti njegove poznate zidine i utvrde, čije su zidine najduže sačuvane obrambene građevine u Europi i s kojih imate izvrstan pogled na prekrasni grad Ston. Ako želite posjetiti Ston, možete rezervirati privatni prijevoz od Splita do Dubrovnika preko Stona. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ove dvije opcije.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Dubrovnika počinju od 220 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Dubrovnika?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Dubrovnika". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Dubrovnika. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Dubrovnik. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 30 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 30-40 eura . Drugi način za doći do Dubrovnika je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Dubrovniku

Dubrovnik su u 7. stoljeću osnovali izbjeglice iz grčke kolonije Epidaurum i u početku je bio pod bizantskom vlašću.

Između 14. i 17. stoljeća, Dubrovnik je bio slobodna država, čija je trgovačka flota trgovala čak do Amerike na zapadu i Indije na istoku.

Ova mala aristokratska republika bila je među prvima u Europi koja je donijela moderne zakone, uspostavila medicinsku službu, jednu od najstarijih ljekarni u Europi i prve europske propise o karanteni.

Republika Ragusa, kako se nekoć zvali, bila je poznata po svojoj diplomaciji i bila je uključena u Američki rat za neovisnost, činjenica koju zna vrlo malo ljudi.

Grad je također poznat po tome što je dao nekoliko važnih znanstvenika, poput Ruđera Boškovića, koji je stvorio preteču atomske teorije i koji je također otkrio odsutnost atmosfere na Mjesecu te Marina Gethaldija, pionira u izradi konusnih leća, koji je upoznao i redovito se dopisivao s Galileom Galileijem.

Što posjetiti dok ste u Dubrovniku

U dubrovačkom zaljevu nalazi se šumoviti otok Lokrum, gdje je prema legendi, Richard Lavljeg Srca, kralj Engleske, izbačen na obalu nakon brodoloma 1192. Na otoku je ujedno i tvrđava te nudistička plaža.

Glavna dubrovačka javna plaža dom je Eastwest Beach Cluba. Tu je i plaža Copacabana, kamena plaža na poluotoku Lapad, nazvana po popularnoj plaži u Rio de Janeiru.

Dubrovački zvonik visok 31 metar, izgrađen 1444. godine, jedan je od simbola dubrovačke republike.

Još jedan simbol Dubrovnika njegove su zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada. Zidovi su visoki 4 do 6 metara. Ovaj sustav zidina i kula štitio je grad od osvajača.

Dubrovački zidovi također su bili popularno mjesto za snimanje izmišljenog grada King's Landing u televizijskoj seriji HBO-a Igre prijestolja, te su u Dubrovniku snimali dijelovi filma Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi, u kojem je Dubrovnik korišten kao mjesto događaja za grad Canto Bight.

Prijevoz

Dubrovnik ima svoju međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi otprilike 20 km jugoistočno od centra grada.

Autobusi povezuju zračnu luku sa dubrovačkim starim autobusnim kolodvorom u Gružu.

Osim toga, mreža modernih, lokalnih autobusa povezuje sve dubrovačke četvrti koje voze često od zore do ponoći.

Dubrovnik

Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo