Wallpaper Zračna luka Split - Omiš
logo

Zračna luka Split - Omiš

Slični popularni transferi:

do Novalja
do Novalja

Privatni transfer od Zračne luke Split do Omiša

Najbolji način da posjetite Omiš jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Omiša.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih vozila koja će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Omiš je od Zračne luke Split udaljen nekih 50 km, a prijevoz do grada traje 1h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Omiša počinju od 60 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Omiša?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Omiša". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Omiša. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Omiš. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 60 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 5-10 eura . Drugi način za doći do Omiša je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Omišu

Mali lučki grad Omiš nalazi se približno 25 kilometara jugoistočno od drugog po veličini hrvatskog grada, Splita, na mjestu gdje se rijeka Cetina spaja s Jadranskim morem.

Omiš je najpoznatiji po Omiškim gusarima, čiji su im brodovi sagitte (što znači strijela) donijeli ovom gradu slavu jer su izgrađeni za napad i brzo povlačenje u ušće Cetine, štiteći tako grad od stranih osvajača.

Omiš ima mnogo povijesnih znamenitosti koje vrijedi posjetiti, poput crkve Svete Eufemije na obali na Brzetu, koja potječe s početka 6. stoljeća, kao i dvije tvrđave, Mirabella (Peovica) iz 13. stoljeća i utvrde Starigrad (Fortica) iz 15. stoljeća.

Tu su i ljupka renesansna crkva Duha Svetoga iz 15. stoljeća i stari franjevački samostan na Skalicama iz 18. stoljeća.

No predromanička crkva sv. Petra iz desetog stoljeća naše ere najznačajnija je znamenitost.

Danas je Omiš najpoznatiji po svom tradicionalnom festivalu dalmatinskih klapa, tijekom Omiških ljetnih igara, kada se na trgovima i u gradskim crkvama izvode raznii koncerti i recitali.

Omiš

Omiš

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo