Wallpaper Split - Zadar - Rovinj
logo

Split - Zadar - Rovinj

Slični popularni transferi:

preko Krka
preko Krka

Privatni transfer od Splita do Rovinja preko Zadra

Najbolji način za otići posjetiti Rovinj jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Rovinja.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz minikombijem. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Rovinj je od Splita udaljen nekih 500 km, a prijevoz do grada traje nekih 05h00m .

Putujući od Splita do Rovinja možda ćete htjeti ići preko Nacionalnog Parka Krka, a za to možete uzeti privatni transfer do Krke, gdje ćete moći provesti i do 3 sata, razgledavajući Park i istražujući njegove prirodne ljepote. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ovu opciju.

Cijene prijevoza od Splita do Rovinja preko Zadra počinju od 450 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Split do Rovinja?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Rovinja". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Rovinja. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Rovinj.Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 200 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 40-50 eura . Drugi način za doći do Rovinja je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Zadru

Zadar je antički grad, smješten u sjevernoj Dalamciji. Ovaj 3000 godina star grad nalazi se na poluotoku, gdje se nalazi i stari dio grada.

Stara gradska jezgra nudi mnogo znamenitosti koje biste mogli posjetiti, kao što je očuvani ostatci rimskog foruma, gdje turisti vole šetati i uživati u lijepom ljetnom danu među starim rimskim ruševinama.

Zadarske znamenitosti

Na tom istom trgu vidjet ćete poznatu crkvu svetog Donata, jednu od najbolje očuvanih predromaničkih crkvi u svijetu te ujedno i poznati simbol grada, gdje se ljeti često održavaju razni koncerti. Na forumu se također nalazi i arheološki muzej. Zbirke tog muzeja pokrivaju vrijeme od pretpovijesti do srednjeg vijeka, svjedočeći o bogatoj povijesti Zadra.

Morske orgulje jedne su od glavnih atrakcija za turiste. To su izgrađene orgulje na zadarskoj rivi koje koriste morske valove kako bi stvarale glazbu. Poznati zadarski sutoni, koje je najbolje promatrati s rive, učinit će doživljaj još nezaboravnijim.

Kada je u pitanju kultura, grad ima puno toga za ponuditi, ali u Zadru ima i dosta kafića koji se nalaze blizu jedan drugog u uskim ulicama starog grada. U gradu ima i puno restorana koji nude izvrsna hrvatska, mediteranska jela usred divnog okruženja u starom dijelu grada.

Kako putovati

Zadarska zračna luka radi kao komercijalna zračna luka i tijekom ljetnih sezona povezana je s brojnim drugim europskim gradovima raznim turističkim letovima, a tvrtka Ryanair radi i jeftine letove do Zadra i od Zadra.

Grad je povezan i vlakom i busom, a Jadrolinija nudi dnevne trajkektne linije do Dubrovnika, Rijekte te obližnjih otoga u zadarskom otočju nasuprot grada.

Nekoliko činjenica o Rovinju

Rovinj je mali grad smješten na zapadnoj obali istarskog poluotoka i popularno je turističko odredište i još uvijek aktivna ribarska luka.

Rovinj je bio naselje venecijanskog ili ilirskog plemena prije nego što su ga zauzeli stari Rimljani, nazvavši ga Arupinium ili Mons Rubineus.

Grad je izgrađen na otoku blizu obale, a kasnije se povezao s kopnom 1763.g

Od 1283. do 1797. Rovinj je bio jedan od najvažnijih gradova u Istri pod upravom Mletačke Republike. U tom razdoblju izgrađena su tri gradska vrata, a Rovinj je utvrđen s dva reda obrambenih zidina, čiji se ostatci i danas mogu vidjeti.

Pottom je pripadao Kraljevini Italiji od 1918. do 1947. godine, kada je pripao socijalističkoj Jugoslaviji.

Glavna gospodarska djelatnost u Rovinju jest turizam, a tijekom sezone, od svibnja do rujna, rovinjski barovi, restorani i umjetničke galerije rade dugo, a izvan sezone radno vrijeme im je ograničeno.

Glavna je prometnica Rovinja potpuno pješačka ulica Carrera s mnogim trgovinama i umjetničkim galerijama.

Seoska tržnica nalazi se na rubu povijesnog dijela grada, u blizini Trga Valdibora.

Rovinj je drugo najveće turističko odredište u županiji, po broju noćenja.

Dvije najbliže zračne luke su Pula i Trst u obližnjoj Italiji, a tijekom ljetne sezone jeftini zračni prijevoznici, poput Ryanaira, obavljaju izravne letove iz zapadne Europe za obje zračne luke.

Također tijekom ljetne sezone postoji direktna brza trajektna veza između Venecije i Rovinja. Ljeti su dostupne i brze tjedne linije do luka Ravenna i Cesenatico.

U samom Rovinju postoje brojni hoteli, a kreveta ima u izobilju, ali obično u ljetnim mjesecima nema slobodnih.

Grad također ima dva luksuznahotela s 5 zvjezdica, Hotel Monte Mulini i Hotel Lone, no postoji i nekoliko hotela na malim otocima u okolici Rovinja koji su s kopnom povezani brodovima koji prometuju od centra grada.

Što vidjeti dok ste u Rovinju

Rovinj je poznat po svojoj netaknutoj ljepoti razvedene obale i šumama od hrasta crnike i alpskog bora.

Grad ima mnogo starih crkava koje možete posjetiti, poput poznate Bazilike svete Eufemije, poznate znamenitosti Rovinja, barokne crkve u središtu grada u kojoj su relikvije svete Eufemije sačuvane u rimskom sarkofagu iz šestog stoljeća.

Još jedno mjesto koje trebate posjetiti jest Monkodonj, gradina iz 1800--1200 godina prije Krista, napravljena u brončano doba.

Ostala mjesta za posjetiti su prekrasna park-šuma Zlatni Rt i fjord Limska Draga.

Rovinjsko otočje sastoji se od 19 otoka koji su, uz rovinjsku obalu, opisani da su "izuzetne prirodne ljepote".

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:30 -- Istraživanje Zadra, morske orgulje, crkva sv.Donat.

12:30 -- Putovanje se nastavlja iz Zadra prema Rovinju

15:00 -- Stajanje za ručak .

17:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Rovinju.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Rovinja preko Zadra,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

 

Rovinj

Rovinj

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo