Wallpaper Split - Pula
logo

Split - Pula

Slični popularni transferi:

Split - Krka - Rovinj
Split - Krka - Rovinj

Privatni transfer od Splita do Pule

Najbolji način da posjetite Pulu jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Pule.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koja će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Pula je od Splita udaljen nekih 500 km, a prijevoz do grada traje 5 h.

Cijene prijevoza od Splita do Pule počinju od 400 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Split do Pule?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Pule". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Pule. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Pule. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 200 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 40-50 eura . Drugi način za doći do Pule je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Puli

Pula je stari i lijepi morski grad na vrhu istarskog poluotoka u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Povijest Pule započela je prije otprilike 3000 godina kada su tu Iliriizgradili naselje.

177. prije Krista Rimljani su zauzeli Istru.

Nakon uništenja Zapadnog Rimskog Carstva, istarski poluotok opustošili su Ostrogoti.

Slaveni su u Istru došli u 7. stoljeću, ali su uglavnom živjeli u zaleđu grada.

Službeni vladari u Puli u srednjem su se vijeku prilično često mijenjali, od Mletačke Republike do Genove, do Ilirskih provincija i Austro-Ugarske do Prvog svjetskog rata, kada je Pula bila dana Italiji, a nakon Drugog svjetskog rata postala je dio komunističke Jugoslavije.

U Prvom svjetskom ratu pulska luka bila je glavna baza austrougarskih bojnih brodova dreadnoughta i drugih pomorskih snaga Habsburške Monarhije.

Od raspada Jugoslavije 1991. godine Pula je dio Republike Hrvatske.

Zanimljivo je da je Pulu spomenuo i slavni talijanski pjesnik Dante Alighieri, koji je posjetio Pulu, u svojoj Božanstvenoj komediji: Kao Pola, uz Quarnero, koja označava kraj Italije i kupa njezine granice.

Ovdje je živio poznati irski književnik James Joyce koji je podučavao engleski uglavnom austrougarskim pomorskim časnicima koji su bili smješteni u pulskoj bazi, od listopada 1904. do ožujka 1905. Kip književnika stoji u Puli u njegovu čast.

Što vidjeti dok ste u Puli

Pulska arena najveći je sačuvani rimski amfiteatar. Razni Mlečani planirali su ga odnijeti kamen po kamen u Veneciju kao dokaz moći Mletečke Republike.

Mnogo je kamenja uzeto za izgradnju kuća i drugih građevina po gradu, ali na sreću ova je praksa prestala prije nego što je cijela građevina uništena.

Ulaz u Arenu dat će vam pristup da istražite ovaj koloseum i podzemne strukture ispod njega.

Forum je glavni trg u središtu grada, izgrađen na mjestu starog rimskog foruma, na kojem se nalazi gradska vijećnica, izgrađena u 10. stoljeću (dijelovi starog hrama korišteni su za njezinu izgradnju, kako se vidi na stražnjoj strani dvorane), kao i Augustov hram koji potječe iz prvog stoljeća.

Postoje tri velika luka iz antičkog rimskog doba, slavoluk Zlatna vrata, Dvojna vrata i Herkulova vrata.

Kaštel, dvorac iz 17. stoljeća, u kojem se nalazi istarski povijesni muzej, popularan je među turistima.

Malo rimsko kazalište nalazi se iza Arheološkog muzeja i također ga vrijedi posjetiti.

Nedaleko od Pule nalaze se Brijuni, hrvatski nacionalni park, poznat po svojoj ljepoti. Naseljeni su i u rimsko doba i bili su dio Mletačke Republike, ali su najpoznatiji kao rezidencija Josipa Broza Tita, vođe bivše Jugoslavije.

Pula

Pula

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo