Wallpaper Split - Krka - Rovinj
logo

Split - Krka - Rovinj

Slični popularni transferi:

preko Plitvice
preko Plitvice

Privatni transfer od Splita do Rovinja preko Nacionalnog parka Krka

Svake godine možda se pitate „Kako bih mogao doći od Splita do Rovinja" ili možda čak „Kako bih mogao doći od Rovinja do Splita", Maci Tours nudi rješenje za taj problem.

Najbolji način da posjetite Rovinj jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Rovinja.

MaciTours je hrvatska prijevoznička tvrka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. MaciTours ima na raspolaganju niz luksuznih i vrhunskih kombija koji će vaš prijevoz učiniti udobnim.

Rovinj se nalazi nekih 500 km od Splita i trajanje vašeg prijevoza je oko 5 h.

Na putu od Splita do Rovinja moguće je posjetiti Nacionalni Park Krka ili Plitvička Jezera. Ukoliko želite posjetiti Plitvička jezera ili možda ići direktno u Rovinj, molimo Vas da rezervirate jednu od sljedećih opcija:

  1. Privatni transfer od Splita do Rovinja preko Plitvičkih Jezera,

  2. Privatni transfer od Splita do Rovinja

Cijene privatnog prijevoza od Splita do Rovinja preko Nacionalnog Parka Krka počinju od 450 eura (cijena po vozilu, a ne po osobi).

Nekoliko činjenica o Nacionalnom parku Krka

Nacionalni park Krka jedan je od mnogih hrvatskih nacionalnih parkova koji je ime dobio po rijeci Krki koju obuhvaća.

Nalazi se uz srednji donji tok rijeke Krke u srednjoj Dalmaciji.

Zbog svog posebnog položaja i mozaičke rasprostranjenosti različitih tipova staništa odlikuje ga iznimno bogata i raznolika flora i fauna.

Nacionalni park Krka ima nekoliko zanimljivih znamenitosti.

Dostupne atrakcije i sadržaji uključuju razne pješačke staze, obilaske i prezentacije, izlete brodom, suvenirnice, muzej i restorane. U blizini parka nalazi se i nekoliko arheoloških ostataka nečuvenih tvrđava koje datiraju iz antičkog rimskog doba.

Što vidjeti dok ste u Nacionalnom parku

Skradinski buk jedan je od najatraktivnijih dijelova parka. Ovaj golemi, bistri, prirodni bazen s visokim slapovima na jednom kraju i kaskadama na drugom je žarište Nacionalnog parka. To je najniži od tri niza slapova nastalih uz rijeku Krku.

Skradinski buk smatra se jednim od najljepših slapova tvorenog od kalcijeva karbonata u Europi i to zbog bogatstva i raznolikosti geomorfoloških oblika, vegetacije i različitih učinaka uzrokovanih igrom svjetla na vrtlozima.

Roški Slap, koji se nalazi u blizini sela Miljevci, druga je najpopularnija atrakcija Nacionalnog parka Krka po broju posjetitelja. To je šesti slap rijeke Krke. Cijelo je mjesto prošarano pješačkim stazama s kojih se posjetiteljima pruža prekrasan pogled na slapove. Tu je i planinarska staza, a može se posjetiti tijekom cijele godine. Najlakši način da dođete do Roškog Slapa jest da uzmete jedan od mnogih izletničkih brodova kojima upravlja Nacionalni park Krka, iako se do slapova može doći i javnom cestom.

Unutar parka nalazi se otok Visovac, osnovan za vrijeme vladavine Luja I. Ugarskog i dom je rimokatoličkog samostana Visovac koji su franjevci osnovali 1445. godine u blizini sela Miljevci.

Nekoliko činjenica o Rovinju

Rovinj je mali grad smješten na zapadnoj obali istarskog poluotoka i popularno je turističko odredište i još uvijek aktivna ribarska luka.

Rovinj je bio naselje venecijanskog ili ilirskog plemena prije nego što su ga zauzeli stari Rimljani, nazvavši ga Arupinium ili Mons Rubineus.

Grad je izgrađen na otoku blizu obale, a kasnije se povezao s kopnom 1763.g

Od 1283. do 1797. Rovinj je bio jedan od najvažnijih gradova u Istri pod upravom Mletačke Republike. U tom razdoblju izgrađena su tri gradska vrata, a Rovinj je utvrđen s dva reda obrambenih zidina, čiji se ostatci i danas mogu vidjeti.

Pottom je pripadao Kraljevini Italiji od 1918. do 1947. godine, kada je pripao socijalističkoj Jugoslaviji.

Glavna gospodarska djelatnost u Rovinju jest turizam, a tijekom sezone, od svibnja do rujna, rovinjski barovi, restorani i umjetničke galerije rade dugo, a izvan sezone radno vrijeme im je ograničeno.

Glavna je prometnica Rovinja potpuno pješačka ulica Carrera s mnogim trgovinama i umjetničkim galerijama.

Seoska tržnica nalazi se na rubu povijesnog dijela grada, u blizini Trga Valdibora.

Rovinj je drugo najveće turističko odredište u županiji, po broju noćenja.

Dvije najbliže zračne luke su Pula i Trst u obližnjoj Italiji, a tijekom ljetne sezone jeftini zračni prijevoznici, poput Ryanaira, obavljaju izravne letove iz zapadne Europe za obje zračne luke.

Također tijekom ljetne sezone postoji direktna brza trajektna veza između Venecije i Rovinja. Ljeti su dostupne i brze tjedne linije do luka Ravenna i Cesenatico.

U samom Rovinju postoje brojni hoteli, a kreveta ima u izobilju, ali obično u ljetnim mjesecima nema slobodnih.

Grad također ima dva luksuznahotela s 5 zvjezdica, Hotel Monte Mulini i Hotel Lone, no postoji i nekoliko hotela na malim otocima u okolici Rovinja koji su s kopnom povezani brodovima koji prometuju od centra grada.

Što vidjeti dok ste u Rovinju

Rovinj je poznat po svojoj netaknutoj ljepoti razvedene obale i šumama od hrasta crnike i alpskog bora.

Grad ima mnogo starih crkava koje možete posjetiti, poput poznate Bazilike svete Eufemije, poznate znamenitosti Rovinja, barokne crkve u središtu grada u kojoj su relikvije svete Eufemije sačuvane u rimskom sarkofagu iz šestog stoljeća.

Još jedno mjesto koje trebate posjetiti jest Monkodonj, gradina iz 1800--1200 godina prije Krista, napravljena u brončano doba.

Ostala mjesta za posjetiti su prekrasna park-šuma Zlatni Rt i fjord Limska Draga.

Rovinjsko otočje sastoji se od 19 otoka koji su, uz rovinjsku obalu, opisani da su "izuzetne prirodne ljepote".

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:00 -- Istraživanje NP Krka, uživanje u netaknutoj prirodu, pjevanju ptica.

12:00 -- Putovanje se nastavlja iz NP Krka prema Rovinju

15:00 -- Stajanje za ručak .

17:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Rovinju.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Rovinja preko NP Krka,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

 

Rovinj

Rovinj

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo