Wallpaper Split - Rovinj
logo

Split - Rovinj

Slični popularni transferi:

preko Krka
preko Krka

Privatni transfer od Splita do Rovinja

Najbolji način da posjetite Rovinj jest da predbilježite privatni transfer od Splita do Rovinja.

MaciTours je hrvatska prijevoznička tvrka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. MaciTours ima na raspolaganju niz luksuznih i vrhunskih kombija koji će vaš prijevoz učiniti udobnim.

Rovinj se nalazi nekih 500 km od Splita i trajanje vašeg prijevoza je oko 5 h.

Na putu do Rovinja, možda biste htjeli posjetiti i Nacionalni park Krka. Ako želite vidjeti ovaj nacionalni park i istražiti njegove prirodne ljepote, predbilježite privatan prijevoz od Splita do Rovinja preko Nacionalnog parka Krka.

Cijene privatnog prijevoza od Splita do Rovinja počinju od 400eura (cijena po vozilu, a ne po osobi).

Kako doći od Splita do Rovinja?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Rovinja". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Rovinja. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Rovinj. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike dva sata duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 40-50 eura . Drugi način za doći do Rovinja je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Rovinju

Rovinj je mali grad smješten na zapadnoj obali istarskog poluotoka i popularno je turističko odredište i još uvijek aktivna ribarska luka.

Rovinj je bio naselje venecijanskog ili ilirskog plemena prije nego što su ga zauzeli stari Rimljani, nazvavši ga Arupinium ili Mons Rubineus.

Grad je izgrađen na otoku blizu obale, a kasnije se povezao s kopnom 1763.g

Od 1283. do 1797. Rovinj je bio jedan od najvažnijih gradova u Istri pod upravom Mletačke Republike. U tom razdoblju izgrađena su tri gradska vrata, a Rovinj je utvrđen s dva reda obrambenih zidina, čiji se ostatci i danas mogu vidjeti.

Pottom je pripadao Kraljevini Italiji od 1918. do 1947. godine, kada je pripao socijalističkoj Jugoslaviji.

Glavna gospodarska djelatnost u Rovinju jest turizam, a tijekom sezone, od svibnja do rujna, rovinjski barovi, restorani i umjetničke galerije rade dugo, a izvan sezone radno vrijeme im je ograničeno.

Glavna je prometnica Rovinja potpuno pješačka ulica Carrera s mnogim trgovinama i umjetničkim galerijama.

Seoska tržnica nalazi se na rubu povijesnog dijela grada, u blizini Trga Valdibora.

Rovinj je drugo najveće turističko odredište u županiji, po broju noćenja.

Dvije najbliže zračne luke su Pula i Trst u obližnjoj Italiji, a tijekom ljetne sezone jeftini zračni prijevoznici, poput Ryanaira, obavljaju izravne letove iz zapadne Europe za obje zračne luke.

Također tijekom ljetne sezone postoji direktna brza trajektna veza između Venecije i Rovinja. Ljeti su dostupne i brze tjedne linije do luka Ravenna i Cesenatico.

U samom Rovinju postoje brojni hoteli, a kreveta ima u izobilju, ali obično u ljetnim mjesecima nema slobodnih.

Grad također ima dva luksuznahotela s 5 zvjezdica, Hotel Monte Mulini i Hotel Lone, no postoji i nekoliko hotela na malim otocima u okolici Rovinja koji su s kopnom povezani brodovima koji prometuju od centra grada.

Što vidjeti dok ste u Rovinju

Rovinj je poznat po svojoj netaknutoj ljepoti razvedene obale i šumama od hrasta crnike i alpskog bora.

Grad ima mnogo starih crkava koje možete posjetiti, poput poznate Bazilike svete Eufemije, poznate znamenitosti Rovinja, barokne crkve u središtu grada u kojoj su relikvije svete Eufemije sačuvane u rimskom sarkofagu iz šestog stoljeća.

Još jedno mjesto koje trebate posjetiti jest Monkodonj, gradina iz 1800--1200 godina prije Krista, napravljena u brončano doba.

Ostala mjesta za posjetiti su prekrasna park-šuma Zlatni Rt i fjord Limska Draga.

Rovinjsko otočje sastoji se od 19 otoka koji su, uz rovinjsku obalu, opisani da su "izuzetne prirodne ljepote".

Rovinj

Rovinj

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo