Wallpaper Split - Poreč
logo

Split - Poreč

Slični popularni transferi:

Split - Krka - Rovinj
Split - Krka - Rovinj

Privatni transfer od Splita do Poreča

Najbolji način da posjetite Poreč jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Poreča.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni transfer . Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Poreč je od Splita udaljen nekih 500 km, a prijevoz do grada traje 5 h.

Cijene prijevoza od Splita do Poreč počinju od 400 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Split do Poreča?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Poreča". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Poreča. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Poreč. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 200 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 40-50 eura . Drugi način za doći do Poreča je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Poreču

Poreč se nalazi na Jadranskoj obali Hrvatske u istarskoj regiji.

To je drevni rimski grad i vrlo je popularan među turistima, privlačeći tisuće posjetitelja svakog ljeta zbog čega često nema slobodnih soba od lipnja do rujna.

Grad je star gotovo 2.000 godina, usredišten oko luke koju od mora štiti mali otočić Sveti Nikola.

Između 12. i 19. stoljeća grad je imao obrambene zidine, kao što poznatiji Dubrovnik ima i danas.

Nakon pada Mletačke Republike, Poreč je došao pod vlast Habsburške Monarhije, a u 19. stoljeću postao je popularno turističko odredište za austrougarsku aristokraciju.

Nakon 1918.g postao je dijelom Kraljevine Italije, a 1944. grad su saveznici bombardirali 34 puta, oštetivši 75% grada.

1947.g, dvije godine nakon Drugog svjetskog rata, zauzela ga je Jugoslavija i od tada je dio Hrvatske.

Trajektne linije plove iz Venecije prema Poreču tijekom ljetnih mjeseci (travanj -listopad), a zračna luka Pula, udaljena 60-ak km južno od grada, najbliža je putnička zračna luka u Hrvatskoj.

Što vidjeti dok ste u Poreču

Glavna znamenitost Poreča je Eufrazijeva bazilika iz 6. stoljeća, koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom 1997. godine.

Tlocrt Poreča i dalje ima strukturu starog rimskog kastruma, budući da su glavne ulice, Decumanus i Cardo Maximus još uvijek sačuvane u izvornom obliku.

Marafor je rimski trg s dva hrama, a jedan od njih, podignut u prvom stoljeću poslije Krista, posvećen je rimskom bogu Neptunu.

Poreč

Poreč

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo