Wallpaper Split - Zadar - Opatija
logo

Split - Zadar - Opatija

Slični popularni transferi:

Split - Opatija
Split - Opatija

Privatni transfer od Splita do Opatije preko Zadra

Najbolji način da posjetite Opatiju jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Opatije preko Zadra.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Opatija je od Splita udaljen nekih 400 km, a prijevoz do Opatije traje nekih 4 h.

Putujući od Splita do Opatije možda ćete htjeti ići preko Zadra, a za to možete rezervirati privatni transfer od Splita do Opatije preko Zadra, gdje ćete imati 3 sata slobodnog vremena za razgledavanj grada i njegovih povijesnih znamenitosti. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ovu opciju.

Cijene prijevoza od Splita do Opatije počinju od 420 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Splita do Opatije preko Zadra?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Opatije preko Zadra". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Opatije . Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Opatiju. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 200 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 40-50 eura . Drugi način za doći do Opatije je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Zadru

Zadar je antički grad, smješten u sjevernoj Dalamciji. Ovaj 3000 godina star grad nalazi se na poluotoku, gdje se nalazi i stari dio grada.

Stara gradska jezgra nudi mnogo znamenitosti koje biste mogli posjetiti, kao što je očuvani ostatci rimskog foruma, gdje turisti vole šetati i uživati u lijepom ljetnom danu među starim rimskim ruševinama.

Zadarske znamenitosti

Na tom istom trgu vidjet ćete poznatu crkvu svetog Donata, jednu od najbolje očuvanih predromaničkih crkvi u svijetu te ujedno i poznati simbol grada, gdje se ljeti često održavaju razni koncerti. Na forumu se također nalazi i arheološki muzej. Zbirke tog muzeja pokrivaju vrijeme od pretpovijesti do srednjeg vijeka, svjedočeći o bogatoj povijesti Zadra.

Morske orgulje jedne su od glavnih atrakcija za turiste. To su izgrađene orgulje na zadarskoj rivi koje koriste morske valove kako bi stvarale glazbu. Poznati zadarski sutoni, koje je najbolje promatrati s rive, učinit će doživljaj još nezaboravnijim.

Kada je u pitanju kultura, grad ima puno toga za ponuditi, ali u Zadru ima i dosta kafića koji se nalaze blizu jedan drugog u uskim ulicama starog grada. U gradu ima i puno restorana koji nude izvrsna hrvatska, mediteranska jela usred divnog okruženja u starom dijelu grada.

Kako putovati

Zadarska zračna luka radi kao komercijalna zračna luka i tijekom ljetnih sezona povezana je s brojnim drugim europskim gradovima raznim turističkim letovima, a tvrtka Ryanair radi i jeftine letove do Zadra i od Zadra.

Grad je povezan i vlakom i busom, a Jadrolinija nudi dnevne trajkektne linije do Dubrovnika, Rijekte te obližnjih otoga u zadarskom otočju nasuprot grada.

Nekoliko činjenica o Opatiji

Opatija je mali primorski gradić u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i tradicionalno je ljetovalište u Kvarnerskom zaljevu, poznato po sredozemnoj klimi i povijesnim građevinama koje podsjećaju na austrijsku rivijeru.

Opatija se nalazi 18 km sjeverozapadno od Rijeke, oko 90 kmželjeznicom od Trsta i 82 kmcestom od Pule.

Sa svih strana, Opatija je okružena prekrasnom šumom lovora, a cijeli sjeverni dio obale i obala južno od grada stjenovita je i slikovita, s nekoliko manjih zimovališta u priobalju.

Grad je popularno ljetovalište i zimovalište, gdje je u rimsko doba bilo nekoliko patricijskih vila povezanih s obližnjim gradom Castrum Laureana, suvremenim Lovranom.

Do 1420. gZapadnu Istru postupno je osvojila Mletačka Republika, no preostali teritorij do Opatije pripao je Habsburškoj kući i potom uključen u sastav Austrijskog Carstva.

Moderna povijest Opatije započela je 1844. godine, kada je bogati riječki trgovac po imenu Iginio Scarpa dao sagraditi viluAngiolinu u proširenom parku, gdje je primao mnoge ugledne goste, među kojima i slavnog hrvatskog bana Josipa Jelačića.

1873.g austrijska tvrtka Južne željeznice otvorila je željezničku liniju od Pivke do Rijeke preko obližnjih Matulja i tako omogućila razvoj turizma u Opatiji.

1882.g željezničko isto je poduzeće kupilo Vilu Angiolinu u kojoj je odsjeo habsburški prijestolonasljednički par Rudolf i Stéphanie.

Otprilike u isto vrijeme, Friedrich Julius Schüler, generalni direktor Južnih željeznica, započeo je izgrađivati hotel Quarnero (hotel Kvarner) i hotela Kronprinzessin Stephanie (današnji hotel Imperial), a također je bio odgovoran za opatijske jedinstvene lungomarske parkove.

1887.g Heinrich von Littrow osnovao je prvi jedriličarski klub na jadranskoj obali, Union Yacht Club Quarnero, upravo ovdje u Opatiji.

Godine 1889.g austrougarske vlasti proglasile su Opatiju prvim klimatskim ljetovalištem na austrijskoj rivijeri.

U to vrijeme počinje gradnja vila, za potrebe zahtjevnijih plemenitih gostiju.

Danas je Opatija najpoznatija kao mjesto gdje se 1912. godine održao šahovski turnir posvećenog kraljevom gambitu.

Zanimljivo je za istaknuti kako je i austrijski car Franjo Josip I. znao provesti nekoliko mjeseci tijekom zime ovdje u Opatiji, gdje se 1894. susreo s njemačkim carem Vilimom II.

Opatiju su posjetile mnoge druge kraljevske osobe koje su u Opatiji tražile opuštanje, poput carice Elizabete od Austrije i njemačke carice Auguste Viktorije, velikog vojvode Luksemburga Vilima IV., ruminjskog kralja Karla I i njegove supružnice Elizabete, grčkog kralja Đure I, saskog kralja Alberta te i crnogorskog kneza Nikola I Petrovića Njegoša.

1920.g Opatija je predana Italiji, a ubrzo, s dolaskom fašizma, talijanska vlada započela je program prisilne talijanizacije mjesnog stanovništva, a većina javnih mjesta dodijeljena je samo građanima koji govore talijanski.

1947.g Opatija je u sklopu mirovnog ugovora s Italijom predana Jugoslaviji, a nakon raspada Jugoslavije 1990-ih, grad je postao dio današnje Hrvatske.

Što vidjeti dok ste u Opatiji

U Parku Svetog Jakova nalazi se stara benediktinska opatija iz 14. stoljeća, po kojoj je grad dobio ime, kao i crkva Svetog Jakova, izgrađena 1506. g.

Opatija je poznata po Djevojci s galebom, kipom koji je od pedesetih godina prošlog stoljeća stoji na rtu u umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i postao je u jedan od simbola Opatije.

Pozlaćena inačica Bogorodičina kipa, koju su komunisti srušili poslije Drugog svjetskog rata, sada stoji ispred crkve Svetog Jakova.

Razne vrste biljaka iz cijelog svijeta rastu u gradskom parku Angiolina, koji je zaštićen od 1968. godine.

U blizini parka, nasuprot hotela Imperial, stoji kip Fontana - Helios i Selena, djelo austrijskog kipara Hansa Rathautskog iz 1889. g.

Duž cijele Opatijske rivijere nalazi se šetalište dugačko 12 km, Šetalište Carmen Sylve, nazvano po Elizabeti Wied, supruzi rumunjskog kralja.

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:30 -- Istraživanje Zadra, morske orgulje, crkva sv.Donat.

12:30 -- Putovanje se nastavlja iz Zadra prema Opatiji

14:00 -- Stajanje za ručak .

16:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Opatiji.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Opatije preko Zadra,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

 

Opatija

Opatija

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo