Wallpaper Split - Sarajevo
logo

Split - Sarajevo

Slični popularni transferi:

preko Međugorje
preko Međugorje

Privatni transfer od Splita do Sarajeva

Najbolji način da posjetite Sarajevo jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Sarajeva. MaciTours je hrvatska usluga prijevoza koja nudi najbolje cijene za privatni transfer. MaciTours ima na raspolaganju flotu luksuznih i vrhunskih vozila koji će vaš transfer učiniti što udobnijim. Sarajevo se nalazi nekih 200 km od Splita i trajanje vašeg prijevoza jest oko 3 sata. Putujući od Splita do Sarajeva, možda biste htjeli posjetiti stari grad Mostar na rijeci Neretvi i istražiti grad u kojem se Istok susreće sa Zapadom, a Europa miješa s Orijentom. Ako želite posjetiti Mostar, možete predbilježiti privatni prijevoz od Splita do Sarajeva preko Mostara. Kako doći od Splita do Sarajeva? Kao što smo već spomenuli, najbrži i najjednostavniji način je rezervirati privatni transfer od Splita do Sarajeva. Međutim kad kupite karte za autobus, razlika u cijeni više neće bit velika, a rezerviranjem privatnog transfera biti će vam puno jednostavnije i sigurnije. Jedino što Vi morate napraviti je rezervirati privatni transfer od Splita do Sarajeva koristeći našu booking formu.

Nekoliko činjenica o Sarajevu Sarajevo je glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine, smješten na obalama rijeke Miljacke, unutar sarajevske doline, okružensa svih strana Dinarskim Alpama. Naziv Sarajevo potječe od turske imenice saray, što znači "palača" ili "ljetnikovac", pa stoga ime Sarajevo znači "grad palače". Baš kao u gotovo svakom drugom bosanskom mjestu ili gradu, i ovdje se Istok susreće sa Zapadom, a njihove tradicije, vjerovanja, povijesti i arhitekture miješaju se isprepleću na sasvim jedinstven način. Sarajevo je političko, financijsko, društveno i kulturno središte Bosne i Hercegovine i istaknuto kulturno središte na Balkanu, s regionalnim utjecajem u zabavi, medijima, modi i umjetnosti. Sarajevo se zbog svoje duge povijesti vjerske i kulturne raznolikosti ponekad naziva "europskim Jeruzalemom" ili "Jeruzalemom Balkana". Jedan je od rijetkih velikih europskih gradova koji u istoj četvrti ima i džamiju, i katoličku crkvu, i pravoslavnu crkvu i sinagogu. Iako su ljudi naselili to područje još u pretpovijesti, suvremeni grad nastao je kao osmansko uporište u 15. stoljeću. 1885. Sarajevo je bio prvi grad u Europi i drugi grad na svijetu koji je imao stalnu električnu tramvajsku mrežu koja je prolazila kroz grad, odmah nakon San Francisca.

Godine 1914. u Sarajevu je ubijen nadvojvoda Franz Ferdinand, od strane mjesnog prirpadnika Mlade Bosne Gavrila Principa, što je izazvalo Prvi svjetski rat. Nakon Drugog svjetskog rata, uspostavom socijalističke Jugoslavije došlo je do masovnog širenja Sarajeva, tada glavnog grada sastavne republike, što je kulminiralo kada je grad bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. No nakon početka rata, tijekom 1.425 dana, od travnja 1992. do veljače 1996., grad je pretrpio najdužu opsadu u povijesti modernog ratovanja, tijekom rata u Bosni i raspada Jugoslavije.

Sarajevo je u fazi poslijeratne obnove i najbrži je rastući grad u Bosni i Hercegovini. Što vidjeti dok ste u Sarajevu Sarajevo je poznato i po gradskim vidikovcima, uključujući vidikovac na Avaz Twist Toweru, restoran Park Prinčeva, vidikovac na planini Trebević, vidikovac Zmajevac i vidikovce Žuta i Bijela tvrđava na Vratniku. Simbol Sarajeva jest žičara Trebević koja je rekonstruirana 2018. godine i jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u gradu koja posjetitelje vodi od centra grada do planine Trebević. Druga popularna odredišta u Sarajevu uključuju park Vrelo Bosne, sarajevsku katedralu i Gazi Husrev-begovu džamiju, Carevu džamiju i Baščaršiju, a sve se to nalazi u Starom gradu.

Stari grad karakteriziraju mnoge vjerske strukture i primjeri jedinstvene bosanske arhitekture, a sadrži i mnoge hotele i turističke atrakcije. Sarajevska stara čaršija povijesno je i kulturno središte grada. Baščaršija je sagrađena u 15. stoljeću kada je Isa-Beg Isaković osnovao grad. Na Baščaršiji postoji nekoliko važnih povijesnih građevina, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule, poznate sarajevske kule sa satom. Ulica Sarači jedna je od glavnih pješačkih ulica u Sarajevu, smještena na Baščaršiji i u toj ulici možete pronaći brojne trgovine s tradicionalnim zanatskim proizvodima, usred istočnjačkog zgođaja Starog grada. Ulica je idealna za traženje suvenira. Careva džamija, prva džamija izgrađena 1457. godine, neposredno nakon osmanlijskog osvajanja Bosne. To je najveća jednokupolna džamija u Bosni i Hercegovini, izgrađena u klasičnom osmanskom stilu tog doba i posvećena je sultanu Mehmedu Osvajaču, osvajaču Carigrada. Katedrala Presvetog Srca katolička je crkva u Sarajevu i obično se naziva sarajevskom katedralom. To je ujedno najveća katedrala u Bosni i Hercegovini. Nacionalna i sveučilišna knjižnica Bosne i Hercegovine nacionalni je spomenik koji datira iz 19. stoljeća i izgrađena je mahom u pseudomaurskom izrazu, za što su stilski izvori pronađeni u islamskoj umjetnosti Španjolske i Sjeverne Afrike. Srpsko granatiranje tijekom opsade Sarajeva potpuno je uništilo knjižnicu te je izgubljeno oko 700 rukopisa i inkunabula i jedinstvena zbirka bosanskohercegovačkih knjiga. Prostor knjižnice koristi se za razne protokolarne događaje za sve razine vlasti, kao i za koncerte i umjetničke izložbe.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Sarajeva preko Mostara,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom – gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

Sarajevo

Sarajevo

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo