Wallpaper Split - Plitvice- Venecija
logo

Split - Plitvice- Venecija

Slični popularni transferi:

preko Krka
preko Krka

Kako doći od Splita do Venecije?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Venecije". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Venecije. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Veneciju. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 2h30min duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 90-100€. Drugi način za doći do Venecije je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Plitvičkim jezerima

Upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog izuzetne i slikovite serije sedrenih jezera, špilja, povezanih slapovima, Plitvička jezera jedan su od najstarijih i najvećih nacionalnih parkova u Hrvatskoj.

Nacionalni park osnovan je 1949. godine i nalazi se u krškom planinskom području središnje Hrvatske, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Ime Plitvice prvi put se spominje u jednom pisanom dokumentu iz 1777. godine Dominika Vukasovića, svećenika iz Otočca.

Ime Plitice potječe od prirodnih pojava koje su stvorile jezera, odnosno ime dolazi zbog plitkosti bazena od kojih su nastala jezera.

Nacionalni park svjetski je poznat po svojim jezerima koja su raspoređena u prekrasnim kaskadama.

Stoljećima je voda mijenjala vapnenac, a time i krajolik ovog područja. Sedrene barijere usporavale su i zadržavale tok vode kroz dugo vrijeme, a te brane neprestano rastu.

Sva su ova jezera međusobno povezana i prate tok vode, odvojene prirodnim branama sedre, taložene djelovanjem mahovine, algi i bakterija.

1493. godine, nedaleko od Plitvičkih jezera, dogodila se odlučujuća bitka u hrvatskoj povijesti između Austrijskog i Osmanskog Carstva. Tijekom bitke na Krbavskom polju ubijeno je gotovo cijelo hrvatsko plemstvo.

1871. godine, poznati hrvatski političar Eugen Kvaternik ubijen je sjeverno od jezera u gradu Rakovici, tijekom poznatog hrvatskog ustanka protiv austrougarske prevlasti, obilježivši dugu i tešku borbu za neovisnost Hrvatske.

Tijekom Domovinskog rata devedesetih godina prošlog stoljeća ovdje je ubijen prvi hrvatski vojnik, a što je u Hrvatskoj poznato kao Krvavi Uskrs.

Što vidjeti dok ste na Plitivičkim jezerima

Postoje četiri programa za razgledavanje koje možete odabrati na ulazima u park.

Osim istraživanja parka pješice duž mnogih staza koje se protežu parkom i uz jezera, električni brodovi i električni vlak koji voze unutar parka idealni su za razgledavanje.

Biciklizam je također dopušten, ali samo na za to predviđenim stazama.

Na najvećem jezeru Kozjak možete iznajmiti drveni čamac i veslati na jezeru tijekom svih radnih dana.

Planinarenje je još jedna mogućnost, a u parku postoji mnogo planinarskih staza na kojima možete istražiti faunu i floru Plitvica, velik dio kojih je zaštićena. Zemljovidi parka nude se pri ulasku.

U sklopu parka nalaze se i mnogi restorani, izgrađeni u starom tradicionalnom stilu plitvičkog kraja, kao i mnogi hoteli i kampovi.

Nekoliko činjenica o Veneciji

Svjetski poznati, povijesni grad Venecija leži na sjevernoj obali Jadrana, izgrađen na 118 malih otoka u Mletačkoj laguni, odvojenih brojnim kanalima i povezanih s preko 400 mostova.

Tijekom stoljeća za Veneciju su korišteni mnogi izrazi, kao što su „Kraljica Jadrana", „Grad Vode", „Grada Maski", „Grad mostova", „Plutajući Grad" i „Grada Kanala", no treba istaknuti da su laguna i dio grada uvršteni na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Ime grada potječe od starih Veneta, koji su nastanjivali tu regiju do 10. stoljeća prije Krista, a više od tisućljeća grad je bio glavni grad Mletačke Republike, od 697. do 1797. godine.

Venecija je bila velika financijska i pomorska sila tijekom srednjeg vijeka i renesanse te pokretište križarskih ratova, odakle su brodovi započeli svoje putovanje u Svetu Zemlju.

Smatra se da je grad-država Venecija bila prvo pravo međunarodno financijsko središte koje je svoju najveću važnost dosegnulo u 14. stoljeću.

Nakon Napoleonovih ratova u 19. stoljeću, Republiku je pripojilo Austrijsko Carstvo, sve dok 1866. nije postala dio Kraljevine Italije.

Dijelovi Venecije poznati su po ljepoti svoje arhitekture i umjetnina.

Venecija je poznata po nekoliko važnih umjetničkih pokreta, osobito u razdoblju renesanse, a imala je važnu ulogu u povijesti instrumentalne i operne glazbe. Grad je rodno mjesto baroknih skladatelja Tomasa Albinonija i Antonija Vivaldija, a u Veneciju je njemački skladatelj Richard Wagner često dolazio skladati svoje opere, gdje je i umro.

Times Online opisao je Veneciju kao jedan od najromantičnijih europskih gradova, a New York Times kao „nesumnjivo najljepši grad koji je čovjek sagradio".

Što vidjeti dok ste u Veneciji

Već u 18. stoljeću turizam je bio glavni dio mletačkog gospodarstva, privlačeći turiste svojim prekrasnim gradskim krajolikom, jedinstvenošću i bogatom glazbenom i umjetničkom kulturnom baštinom.

U 19. stoljeću Venecija je postala moderno središte bogatih i slavnih koji su često boravili i večerali u brojnim luksuznim objektima u gradu, poput hotela Danieli i kafićaFlorian, jednog od najstarijih kafića u Europi i svijetu.

Osamdesetih godina 20. stoljeća oživljen je Venecijanski karneval. Venecija je od tada postala glavno središte međunarodnih konferencija i festivala, poput uglednog Venecijanskog bijenala i Venecijanskog filmskog festivala, koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta zbog svojih kazališnih, kulturnih, filmskih, umjetničkih i glazbenih ostvarenja.

U Veneciji postoje mnoge znamenitosti, poput Bazilike sv. Marka, najpoznatije gradske crkve i jednog od najpoznatijih primjera talijansko-bizantske arhitekture, Duždeve palače, izgrađene u venecijanskom gotičkom stilu i jedne od glavnih gradskih znamenitosti koja sada muzej, Veliki kanal, na čijim se obalama nalazi više od 170 zgrada, od kojih većina potječe iz 13. do 18. stoljeća, te Piazza San Marco, kojeg je Napoleon navodno opisao kao „salon Europe"

Otok Lido di Venezia, gdje se nekad održavala ceremonija Vjenčanja s morem, također je popularno međunarodno, luksuzno odredište koje privlači tisuće glumaca, kritičara, poznatih osoba i onih u kinematografskoj industriji.

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

10:30 -- Istraživanje Plitvičkih jezera, uživanje u netaknutoj prirodi, pjevanju rijetkih vrsta ptica

13:30 -- Putovanje se nastavlja iz NP Plitvička jezera prema Veneciji

15:30 -- Stop za ručak na odmorištu Vrata Jadrana.

16:30 -- Putovanje se nastavlja prema Veneciji

19:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Veneciji.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Venecije preko NP Plitvička Jezera,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

Venecija

Venecija

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo