Wallpaper Split - Krka - Venecija
logo

Split - Krka - Venecija

Slični popularni transferi:

preko Plitvice
preko Plitvice

Privatni transfer od Splita do Venecije preko Nacionalnog parka Krka

Najbolji način za otići posjetiti Veneciju jest da rezervirate privatni transfer od Splita do Venecije.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koja će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Venecija je od Splita udaljen nekih 600 km, a prijevoz do grada traje nekih 6 h.

Dok putujete od Splita do Venecije, možda biste htjeli posjetiti Nacionalni park Krka, gdje ćete imati do 4 sata slobodnog vremena za razgledavanje Parka i istraživanje njegovih prirodnih ljepota. Kontaktirajte MaciTours za cijene za privatan prijevoz od Splita do Venecije preko Nacionalnog parka Krka.

Umjesto posjeta Nacionalnog parka Krka postoji mogućnost posjete Nacionalnom parku Plitvička jezera. U tom slučaju jedino što je potrebno napraviti je rezervirati Privatni transfer od Splita do Venecije preko Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Cijene za privatni prijevoz od Splita do Venecije preko Nacionalnog parka Krka počinju od --550 eura (cijena po vozilu, a ne po osobi).

Kako doći od Splita do Venecije?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Splita do Venecije". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Splita do Venecije. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Veneciju. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 2h30min duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 90-100€. Drugi način za doći do Venecije je vožnja taksijem od Splita. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Nacionalnom parku Krka

Nacionalni park Krka jedan je od mnogih hrvatskih nacionalnih parkova koji je ime dobio po rijeci Krki koju obuhvaća.

Nalazi se uz srednji donji tok rijeke Krke u srednjoj Dalmaciji.

Zbog svog posebnog položaja i mozaičke rasprostranjenosti različitih tipova staništa odlikuje ga iznimno bogata i raznolika flora i fauna.

Nacionalni park Krka ima nekoliko zanimljivih znamenitosti.

Dostupne atrakcije i sadržaji uključuju razne pješačke staze, obilaske i prezentacije, izlete brodom, suvenirnice, muzej i restorane. U blizini parka nalazi se i nekoliko arheoloških ostataka nečuvenih tvrđava koje datiraju iz antičkog rimskog doba.

Što vidjeti dok ste u Nacionalnom parku

Skradinski buk jedan je od najatraktivnijih dijelova parka. Ovaj golemi, bistri, prirodni bazen s visokim slapovima na jednom kraju i kaskadama na drugom je žarište Nacionalnog parka. To je najniži od tri niza slapova nastalih uz rijeku Krku.

Skradinski buk smatra se jednim od najljepših slapova tvorenog od kalcijeva karbonata u Europi i to zbog bogatstva i raznolikosti geomorfoloških oblika, vegetacije i različitih učinaka uzrokovanih igrom svjetla na vrtlozima.

Roški Slap, koji se nalazi u blizini sela Miljevci, druga je najpopularnija atrakcija Nacionalnog parka Krka po broju posjetitelja. To je šesti slap rijeke Krke. Cijelo je mjesto prošarano pješačkim stazama s kojih se posjetiteljima pruža prekrasan pogled na slapove. Tu je i planinarska staza, a može se posjetiti tijekom cijele godine. Najlakši način da dođete do Roškog Slapa jest da uzmete jedan od mnogih izletničkih brodova kojima upravlja Nacionalni park Krka, iako se do slapova može doći i javnom cestom.

Unutar parka nalazi se otok Visovac, osnovan za vrijeme vladavine Luja I. Ugarskog i dom je rimokatoličkog samostana Visovac koji su franjevci osnovali 1445. godine u blizini sela Miljevci.

Nekoliko činjenica o Veneciji

Svjetski poznati, povijesni grad Venecija leži na sjevernoj obali Jadrana, izgrađen na 118 malih otoka u Mletačkoj laguni, odvojenih brojnim kanalima i povezanih s preko 400 mostova.

Tijekom stoljeća za Veneciju su korišteni mnogi izrazi, kao što su „Kraljica Jadrana", „Grad Vode", „Grada Maski", „Grad mostova", „Plutajući Grad" i „Grada Kanala", no treba istaknuti da su laguna i dio grada uvršteni na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Ime grada potječe od starih Veneta, koji su nastanjivali tu regiju do 10. stoljeća prije Krista, a više od tisućljeća grad je bio glavni grad Mletačke Republike, od 697. do 1797. godine.

Venecija je bila velika financijska i pomorska sila tijekom srednjeg vijeka i renesanse te pokretište križarskih ratova, odakle su brodovi započeli svoje putovanje u Svetu Zemlju.

Smatra se da je grad-država Venecija bila prvo pravo međunarodno financijsko središte koje je svoju najveću važnost dosegnulo u 14. stoljeću.

Nakon Napoleonovih ratova u 19. stoljeću, Republiku je pripojilo Austrijsko Carstvo, sve dok 1866. nije postala dio Kraljevine Italije.

Dijelovi Venecije poznati su po ljepoti svoje arhitekture i umjetnina.

Venecija je poznata po nekoliko važnih umjetničkih pokreta, osobito u razdoblju renesanse, a imala je važnu ulogu u povijesti instrumentalne i operne glazbe. Grad je rodno mjesto baroknih skladatelja Tomasa Albinonija i Antonija Vivaldija, a u Veneciju je njemački skladatelj Richard Wagner često dolazio skladati svoje opere, gdje je i umro.

Times Online opisao je Veneciju kao jedan od najromantičnijih europskih gradova, a New York Times kao „nesumnjivo najljepši grad koji je čovjek sagradio".

Što vidjeti dok ste u Veneciji

Već u 18. stoljeću turizam je bio glavni dio mletačkog gospodarstva, privlačeći turiste svojim prekrasnim gradskim krajolikom, jedinstvenošću i bogatom glazbenom i umjetničkom kulturnom baštinom.

U 19. stoljeću Venecija je postala moderno središte bogatih i slavnih koji su često boravili i večerali u brojnim luksuznim objektima u gradu, poput hotela Danieli i kafićaFlorian, jednog od najstarijih kafića u Europi i svijetu.

Osamdesetih godina 20. stoljeća oživljen je Venecijanski karneval. Venecija je od tada postala glavno središte međunarodnih konferencija i festivala, poput uglednog Venecijanskog bijenala i Venecijanskog filmskog festivala, koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta zbog svojih kazališnih, kulturnih, filmskih, umjetničkih i glazbenih ostvarenja.

U Veneciji postoje mnoge znamenitosti, poput Bazilike sv. Marka, najpoznatije gradske crkve i jednog od najpoznatijih primjera talijansko-bizantske arhitekture, Duždeve palače, izgrađene u venecijanskom gotičkom stilu i jedne od glavnih gradskih znamenitosti koja sada muzej, Veliki kanal, na čijim se obalama nalazi više od 170 zgrada, od kojih većina potječe iz 13. do 18. stoljeća, te Piazza San Marco, kojeg je Napoleon navodno opisao kao „salon Europe"

Otok Lido di Venezia, gdje se nekad održavala ceremonija Vjenčanja s morem, također je popularno međunarodno, luksuzno odredište koje privlači tisuće glumaca, kritičara, poznatih osoba i onih u kinematografskoj industriji.

Itinerar

08:00 -- Pickup i odlazak iz smještaja.

09:00 -- Istraživanje NP Krka, uživanje u netaknutoj prirodi, pjevanju rijetkih vrsta ptica

12:00 -- Putovanje se nastavlja iz NP Krka prema Veneciji

14:30 -- Stop za ručak na odmorištu Vrata Jadrana.

15:30 -- Putovanje se nastavlja prema Veneciji

18:00 -- Dolazak u Vaš smještaj u Veneciji.

Transfer uključuje

• Privatni prijevoz iz Splita do Venecije preko NP Krka,

• Klimatizirano i udobno vozilo,

• Profesionalni vozač s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika,

• Svi troškovi povezani s vozilom -- gorivo, cestarina,

• Svi troškovi povezani s vozačem,

• Dostupan Wifi u vozilu,

• 0.5l boca vode.

 

Venecija

Venecija

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo