Wallpaper Zračna luka Split - Zadar
logo

Zračna luka Split - Zadar

Slični popularni transferi:

do Novalja
do Novalja

Privatni transfer od Zračne luke Split do Zadra

Najbolji način za otići posjetiti Zadar jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Zadra.

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Zadar je od Zračne luke Split udaljen nekih 140 km, a prijevoz do grada traje nekih 1h 30 min.

Putujući od Zračne luke Split do Zadra možda ćete htjeti ići preko Nacionalnog Parka Krka, a za to možete uzeti privatni transfer od Splita do Zadra preko Nacinalnog parka Krka, gdje ćete moći provesti i do 4 sata, razgledavajući Park i istražujući njegove prirodne ljepote. Kontaktirajte tvrtku MaciTours za cijene za ovu opciju.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Zadra počinju od 130 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Zadra?

Privatni transfer između Zračne luke Split i Zadra je jedan od popularnijih transfera na jadranskoj obali. Kao što smo spomenuli, najlakši način za doći od Zračne luke Split do Zadra je rezervirati privatni transfer. Privatni transfer između Zračne luke Split i Zatona možete rezervirati vrlo jednostavno u manje od jedne minute koristeći našu booking formu. Nakon što ste napravili uspješnu rezervaciju, oko ničega se ne trebate brinuti.

Drugi način za doći do Zadra je autobusom. Cijena autobusne karte kreće se od 150kn-250kn te se vozite oko 2h15 m. Jedan od načina je također uzimanje taksija prilikom dolaska u Zračnu luku, međutim to će Vas koštati mnogo skuplje.

Nekoliko činjenica o Zadru

Zadar je antički grad, smješten u sjevernoj Dalamciji. Ovaj 3000 godina star grad nalazi se na poluotoku, gdje se nalazi i stari dio grada.

Stara gradska jezgra nudi mnogo znamenitosti koje biste mogli posjetiti, kao što je očuvani ostatci rimskog foruma, gdje turisti vole šetati i uživati u lijepom ljetnom danu među starim rimskim ruševinama.

Zadarske znamenitosti

Na tom istom trgu vidjet ćete poznatu crkvu svetog Donata, jednu od najbolje očuvanih predromaničkih crkvi u svijetu te ujedno i poznati simbol grada, gdje se ljeti često održavaju razni koncerti. Na forumu se također nalazi i arheološki muzej. Zbirke tog muzeja pokrivaju vrijeme od pretpovijesti do srednjeg vijeka, svjedočeći o bogatoj povijesti Zadra.

Morske orgulje jedne su od glavnih atrakcija za turiste. To su izgrađene orgulje na zadarskoj rivi koje koriste morske valove kako bi stvarale glazbu. Poznati zadarski sutoni, koje je najbolje promatrati s rive, učinit će doživljaj još nezaboravnijim.

Kada je u pitanju kultura, grad ima puno toga za ponuditi, ali u Zadru ima i dosta kafića koji se nalaze blizu jedan drugog u uskim ulicama starog grada. U gradu ima i puno restorana koji nude izvrsna hrvatska, mediteranska jela usred divnog okruženja u starom dijelu grada.

Kako putovati

Zadarska zračna luka radi kao komercijalna zračna luka i tijekom ljetnih sezona povezana je s brojnim drugim europskim gradovima raznim turističkim letovima, a tvrtka Ryanair radi i jeftine letove do Zadra i od Zadra.

Grad je povezan i vlakom i busom, a Jadrolinija nudi dnevne trajkektne linije do Dubrovnika, Rijekte te obližnjih otoga u zadarskom otočju nasuprot grada.

Zadar

Zadar

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo