Wallpaper Zračna luka Split - Vodice
logo

Zračna luka Split - Vodice

Slični popularni transferi:

do Biograd na Moru
do Biograd na Moru

Privatni transfer od Zračne luke Split do Vodica

Najbolji način da posjetiteTisno jest da predbilježite prijevoz minikombijem od Zračne luke Split do Vodica.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolje cijene za privatni prijevoz minikombijem. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih minikombija koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Vodice su od Zračne luke Split udaljene nekih 70km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Vodica počinju od 70 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Vodica?

Privatni transfer između Zračne luke Split i Vodica je jedan od popularnijih transfera na jadranskoj obali. Kao što smo spomenuli, najlakši način za doći od Zračne luke Split do Vodica je rezervirati privatni transfer. Privatni transfer između Zračne luke Split i Vodica možete rezervirati vrlo jednostavno u manje od jedne minute koristeći našu booking formu. Nakon što ste napravili uspješnu rezervaciju, oko ničega se ne trebate brinuti.

Drugi način za doći do Vodica je autobusom. Cijena autobusne karte kreće se od 80kn-130kn te se vozite oko 1h30m. Jedan od načina je također uzimanje taksija prilikom dolaska u Zračnu luku, međutim to će Vas koštati mnogo skuplje.

Nekoliko činjenica o Vodicama

Grad Vodice prvi se put spominje 1402. godine, ali je osnovan već u rimsko doba kao Arausa.

Ime grada potječe od riječi koja znači izvori vode koji su bili opskrbljivali cijelo okolno područje.

Od 1412. do 1797. godine grad je bio dio Mletačke Republike, a za to vrijeme izgrađeni su gradski obrambeni zidovi jer je to bilo burno vrijeme ratova s ​​osmanskim osvajačima.

Drugi slični spomenici jesu crkva sv. Križa iz 1421. godine, na nekadašnjem groblju, te župna crkva u središtu grada sagrađena 1746. godine.

Na obližnjem brdu Okit izbjeglice koje su bježale od osmanskih osvajača osnovale su naselje, a na njegovom je vrhu 1660. godine sagrađena kapelica Gospe od Karmela, koju je 1942.g uništila talijanska mornarica.

Nova crkva, izgrađena je 1967.g, ali su je srpski agresori razorili 1991.g, tijekom Domovinskog rata, no obnovljena je 1995. godine.

Što vidjeti dok ste u Vodicama

Vodice su popularno turističko odredište u Hrvatskoj, poznato po šljunčanim i pješčanim plažama, a većina stanovništva ousmjerena je na turizam i pružanje smještaja posjetiteljima u hotelima, apartmanima i kućama.

Poznati noćni klub Hacienda nalazi se u Vodicama.

Čuvena Vodička fešta održava se svake godine4. kolovoza.

Poznati festival hrvatske zabavne glazbe pod nazivom CMC festival održava se svake godine u lipnju, na kojem nastupaju najpoznatiji pjevači hrvatske pop-glazbe.

Vodice

Vodice

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo