Wallpaper Zračna luka Split - Biograd na Moru
logo

Zračna luka Split - Biograd na Moru

Slični popularni transferi:

do Novalja
do Novalja

Privatni transfer od Split do Biograda na Moru

Najbolji način da posjetite Biograd na Moru jest da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Biograda na Moru

Tvrtka MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najsuvremenijih vozila koji će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Biograd na Moru je od Zračne luke Split udaljen nekih 100 km, a prijevoz do grada traje 1 h.

Cijene prijevoza od Zračne luke Split do Biograda na Moru počinju od 110 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Zračne luke Split do Biograda na Moru?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Zračne luke Split do Biograda na Moru". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Zračne luke Split do Biograda na Moru. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Biograd na Moru. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 30 minuta duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 120-170kn. Drugi način za doći do Biograda na Moru je vožnja taksijem od Zračne luke Split. U tom slučaju nikad ne znate koliko će Vas to koštati, koje vozilo ćete dobiti...

Nekoliko činjenica o Biogradu na Moru

Biograd na Moru je mali grad u sjevernoj Dalmaciji, značajan po tome što je bio nekadašnja prijestolnica srednjovjekovnog hrvatskog kraljevstva.

Leži na obali Jadranskog mora, s pogledom na otok Pašman, na putu od Zadra i Sukošana prema Vodicama i Šibeniku, na malom poluotoku okruženom s dvije male uvale: Soline na jugu i Bošana na sjeveru.

Biograd na Moru poznat je kao popularno turističko mjesto, a prvi uristi koji su došli 1920-ih bili su iz Čehoslovačke, dok je prvi hotel izgrađen 1935. godine.

Ime se prvi put spominje u 10. stoljeću kao grad koji su osnovali Hrvati.

Upravo je u Biogradu biogradski biskup okrunio ugarskog kralja Kolomana 1102. godine, kada je hrvatska kruna prešla u ruke Ugara.

1125.g, nakon što je grad ponovno pripao Mlečanima, uništen je po nalogu mletačkog dužda jer su se, prema jednom povijesnom izvoru, samo građani Biograda na Moru "usudili oduprijeti duždu i njegovoj vojsci", tijekom njegova ponovnog osvajanja Dalmacije i zbog toga je grad razoren.

U 16. i 17. stoljeću u Biogradu je osnovana hrvatska milicija koja je imala velikog udjela u ratovima protiv Turaka Osmanlija.

U novijoj povijesti, srpske su invazijske snage nanijele znatnu štetu dalekometnim bombardiranjem u razdoblju od 1991.g do1993.g, tijekom Domovinskog rata.

Biograd

Biograd

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo