Wallpaper Privatno putovanje Hrvatskom i Slovenijom u 12 dana
logo

Privatno putovanje Hrvatskom i Slovenijom u 12 dana

Želite li doživjeti sve prirodne i povijesne ljepote Hrvatske i Slovenije, odaberite naše privatno putovanje po Hrvatskoj i Sloveniji. Slovenija je lijepa zemlja koja ima mnogo toga za ponuditi. Jezero Bled jedno je od najljepših mjesta u zemlji, a glavni grad, Ljubljana, ljupki je grad na rijeci Ljubljanici, prožet poviješću. Posjetite svjetski poznate slapove Plitvice, dodredište koje morate posjetiti na svom putu kroz Hrvatsku. Nacionalni park Krka nije ništa manje veličanstven po svojim prirodnim ljepotama. Uz obalu, od sjevera prema jugu, grad za gradom sadrži mnoge povijesne spomenike i znamenitosti, od kojih je većina na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

1. dan Dolazak u Zračnu luku Zagreb

Naš vozač dočekat će vas u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman i prebaciti vas do vašeg smještaja u Zagrebu, nakon čega možete krenuti u kratki orijentacijski obilazak glavnog grada Hrvatske. Na vašem obilasku vidjet ćete glavna povijesna mjesta u Zagrebu, Jelačićev trg, staru zagrebačku katedralu, Dolac, ljupku tržnicu u staroj gradskoj jezgri i uživati ​​u ostatku dana na ulicama glavnog grada.

2. dan Obilazak Zagorja

Ujutro ćemo vas pokupiti na mjestu vašeg smještaja i odvesti u zagorsku regiju, slikovitu regiju sjeverno od Zagreba. Tijekom vašeg obilaska vidjet ćete prekrasan dvorac Trakošćan, smješten na otočiću usred jezera, koji je danas povijesni muzej ove regije. Na povratku u glavni grad doživjet ćete ljupki zagorski krajolik i kušati domaću kuhinju u mjesnom restoranu.

3. dan Dan u Ljubljani

Nakon jutarnjeg polaska iz Zagreba, krećemo prema glavnom gradu Slovenije, Ljubljani, gdje ćete imati orijentacijski obilazak grada. Posjetit ćete staru ljubljansku katedralu, Ljubljanski dvorac, koji se nadvija nad gradom, a sada je povijesni muzej. Opuštajući se uz rijeku Ljubljanicu, gledajući brojne prekrasne mostove koji povezuju njezine dvije obale, moći ćete kušati domaću hranu. Nakon toga nastavljamo do Bledskog jezera i tu ostajemo preko noći.

4. dan Bledsko jezero i Bohinj

Na ovaj dan putovanja istražit ćemo Bled, zadivljujuće lijepo jezero u zapadnoj Sloveniji, među veličanstvenim slovenskim Alpama. Tijekom boravka na jezeru morate posjetiti mali otok usred jezera na mjesnom tradicionalnom brodu zvan pletna. Nakon ručka u jednom od mjesnih restorana nastavljamo do Bohinjskog jezera, gdje će vas žičara odvesti na planinu Vogel. Nakon vašeg obilaska Bohinja, naš vozač će vas odvesti natrag do vašeg smještaja na Bledu.

5. dan Dan u Rovinju

Rovinj je mali primorski gradić u Istri i poznat je kao prijestolnica romantike na Jadranu. Nakon jutra u ljupkom gradu Rovinju provest ćemo vas kontinentalnom Istrom, zelenom oazom netaknute prirode i ljupkim krajolikom brežuljaka, dolina i vinograda koji se često uspoređuje s francuskom Provansom. U Motovunu, malom povijesnom gradiću na brežuljku, imat ćete priliku doživjeti tradicionalni istarski ručak. Prenoćit ćemo u Rovinju, prije nego krenemo dalje.

6. dan Plitvička jezera

Šestog dana putovanja po Hrvatskoj imat ćete priliku doživjeti ljepotu Plitvičkih jezera koja oduzimaju dah. Zaustavit ćemo se u Rastokama, poznatim kao Mala Plitvička Jezera, nakon čega ćete imati 3 sata za istraživanje Nacionalnog parka Plitvice, bilo brodom bilo vlakom. Prenoćit ćemo na Plitvičkim jezerima.

7. dan Obilazak autentičnog dalmatinskog sela

Nakon doručka nastavljamo prema Splitu, zaustavljajući se u Plastovu, malom selu u dalmatinskoj Zagori, gdje ćete moći ručati u tradicionalnom obiteljskom restoranu. Fino organsko, domaće povrće i autentično dalmatinskao vino zasigurno će vas ostaviti bez riječi. Zatim nastavljamo prema Splitu, povijesnom glavnom gradu Dalmacije, svjetski poznatom po svojoj Dioklecijanovoj palači u staroj gradskoj jezgri, gdje ćemo prenoćiti.

8. dan Posjet ostatcima Dioklecijanove palače

Na današnji dan obići ćemo grad Split i otkriti ljepote starog gradskog središta, njegovih podruma te ćemo posjetiti Peristil i veličanstvenu splitsku katedralu. Drevna rimska arhitektura zasigurno će ostaviti trajan dojam na vama.

9. dan Hvar

Nakon boravka u Splitu, trajektom odlazimo u grad Hvar. Tamo ćete vidjeti jedno od najstarijih kazališta u cijeloj Europi, arsenal i tvrđavu Fortica iznad grada. Ništa manje lijepa nije hvarska katedrala, smještena na Pjaci, najvećem trgu u Dalmaciji. Posjetit ćete i poznate hvarske plaže, gdje ćete imati slobodno vrijeme za kupanje i opuštanje. Ako želite, možemo posjetiti Paklene otoke ili poznatu Plavu špilju nasuprot grada. Prenoćit ćemo u Hvaru.

10. dan Pelješki poluotok

Nakon što napustimo Hvar, krenut ćemo prema jugu do Dubrovnika, svjetski poznatog grada na hrvatskoj obali. Nakon nekoliko ugodne sati vožnje prema jugu, svratit ćemo u gradić Ston i posjetiti njegove poznate zidine, najduže kamene zidine u Europi. Vozeći se dalje poluotokom Pelješcem otkrit ćemo jednu od najpoznatijih vinogradarskih regija u Hrvatskoj, poznatu po izvrsnom vinu vrhunske kvalitete. Također ćemo svratiti u jednu od lokalnih obiteljskih vinarija i kušati neke od najboljih vina na poluotoku.

11. dan Dubrovnik, biser jadrana

Na kraju ćemo se zaustaviti u Dubrovniku, gdje se možete ugodno prošetati starim gradom i istražiti njegove stare obrambene zidine, odakle ćete imati izvrstan pogled na staru gradsku jezgru. Svaka ulica, kutak i zgrada u starom gradu Dubrovniku imaju svoju priču isprepletenu legendama i poviješću, koja se proteže untrag i to više od tisuću godina.

12. dan odlazak iz Dubrovnik

Posljednjeg dana vašeg putovanja naš će vas vozač odvesti do Zračne luke Dubrovnik i poželjeti vam siguran povratak kući, nesumnjivo ispunjen trajnim dobrim dojmovima o onom najboljem od Hrvatske i Slovenije.

Zračna luka Zagreb

Zračna luka Zagreb

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo