Wallpaper Privatni obilazak dalmatinskih otoka u 6 dana
logo

Privatni obilazak dalmatinskih otoka u 6 dana

Ako želite istražiti sve prirodne i povijesne ljepote dalmatinskih otoka, predbilježite privatno putovanje s tvrtkom Maci-Tours za ovu opciju i imat ćete priliku posjetiti Dubrovnik, Ston i Pelješac, Korčulu, Hvar i Split. Svako mjesto i gra u Dalmaciji ima svoju priču, uvijek prožeta i legendama i poviješću, a koja se seže unatrag više od tisuću godina. Na svom privatnom putovanju moći ćete kušati svježa, mjesna, organska, dalmatinska jela, usred prekrasnog krajolika i neizmjernog spokoja. Uz obalu, od sjevera prema jugu, grad za gradom sadrži mnoge povijesne spomenike i znamenitosti, od kojih je većina na UNESCO- vom popisu svjetske baštine.

1. dan Dolazak u Zračnu luku Dubrovnik

Naš vozač dočekat će vas u Zračnoj luci Dubrovnik, u Biseru Jadrana, jednom od najstarijih gradova u Sredozemlju, i zasigurno najposjećenijem gradu u Hrvatskoj, poznatom po svojim kamenim zidinama i staroj gradskoj jezgri. Prošećite Stradunom, glavnom ulicom u starom gradu i istražite mnogobrojne palače i povijesna mjesta, crkve te mnoge restorane i barove. Imat ćete dan za istraživanje grada, nakon što vas naš vozač odveze do vašeg smještaja.

2. dan Ston i poluotok Pelješac

Iz Dubrovnika naš će vas vozač odvesti na sjever, do starog grada Stona, poznatog po najvećim obrambenim zidovima u cijeloj Europi. Ston je ljupki gradić s mnogim restoranima koji poslužuju svježa, tradicionalna jela po povoljnim cijenama. Nakon posjeta Stonu, krenut ćemo prema zapadu, uz poluotok Pelješac, poznat po tome što je jedan od najboljih vinorodnih regija u Hrvatskoj. Također ćemo imati priliku svratiti u jednu od mjesnih obiteljskih vinarija i kušati neke od najboljih domaćih vina.

3. dan Korčula

Treći dan vašeg putovanja bit će posvećen otoku Korčuli i istoimenom gradu, poznatom i posjećenom gradu, koji turista iz cijelog svijeta dolaze vidjeti. Ovaj drevni grad i njegova povijesna mjesta zasigurno će ostaviti trajan dojam na vas i svakako posjetite kuću u kojoj se Marko Polo, a koja se sasa pretvara u muzej. Korčula ima mnogo restorana u kojima možete sjesti i uživati ​​u izvrsnom obroku među prekrasnim gradskim krajolikom ovog drevnog i jedinstvenog grada.

4. dan Hvar

Četvrti dan našeg putovanja posjetit ćemo grad Hvar, prekrasan grad koji ima jedno od najstarijih kazališta u Europi. Grad, utvrđen obrambenim zidinama iz 13. stoljeća koje ga i dalje štite, ima mnogo povijesnih znamenitosti, a sve se nalaze na Pjaci, glavnom hrvarskom trgu i najvećem trgu u Dalmaciji. Hvar je poznat po prekrasnim plažama na kojima se možete opustiti i kupati na čistom, plavom Jadranu.

5. dan Posjet Dioklecijanovoj palači

Nakon napuštanja Hvara, uputit ćemo se u Split, glavni grad Dalmacije, svjetski poznat po svom starom gradskom središtu, Dioklecijanovoj palači, gdje će vas mnogi povijesni spomenici i znameitosti, uključujući i dvije sfinge iz starog Egipta, nesumnjivo ostaviti bez riječi dok istražujete stari dio grada. Vrijedi posjetiti i rivu, glavno gradsko šetalište, gdje možete sjesti i opustiti se u jednom od mnogih kafića na toj šetnici s pogledom na splitsku luku.

6. dan Polijetanje iz zračne luke Split

Posljednjeg dana vašeg putovanja naš će vas vozač odvesti do Zračne luke Split, nedaleko od Splita, i poželjeti vam brz i siguran povratak kući.

Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo