Wallpaper Venecija - Dubrovnik
logo

Venecija - Dubrovnik

Privatni transfer od Venecije do Dubrovnika

Najbolji način za otići posjetiti Dubrovnik jest da rezervirate privatni transfer od Venecije do Dubrovnika.

Tvrkta MaciTours hrvatska je prijevoznička tvrtka koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za privatni transfer. Tvrtka MaciTours ima na raspologanju niz luksuznih i najmodernijih vozila koja će vaš prijevoz učini što ugodnijim.

Dubrovnik je od Venecije udaljen nekih 800km, a prijevoz do grada traje 9 h.

Cijene prijevoza od Venecije do Dubrovnika počinju od 700 eura (cijena je po vozilu, ne po osobi).

Kako doći od Venecije do Dubrovnika?

Svako ljeto prije dolaska u Hrvatsku vjerojatno se pitate „Kako doći od Venecije do Dubrovnika". Mi ćemo Vam odma kazati da imamo najjednostavnije i najbrže rješenje za taj problem. Vaša obveza je jedino da rezervirate privatni transfer od Venecije do Dubrovnika. Nakon uspješne rezervacije u manje od jedne minute, ništa više se ne trebate briniti.

Svi znamo da privatni transfer nije jedina opcija kako doći u Dubrovnik. Postoji i autobus kojim će vam trebati otprilike 6-7 sati duže, a razlika u cijeni neće bit velika. Autobusna karta se kreće od 70-100 eura.

Nekoliko činjenica o Dubrovniku

Dubrovnik su u 7. stoljeću osnovali izbjeglice iz grčke kolonije Epidaurum i u početku je bio pod bizantskom vlašću.

Između 14. i 17. stoljeća, Dubrovnik je bio slobodna država, čija je trgovačka flota trgovala čak do Amerike na zapadu i Indije na istoku.

Ova mala aristokratska republika bila je među prvima u Europi koja je donijela moderne zakone, uspostavila medicinsku službu, jednu od najstarijih ljekarni u Europi i prve europske propise o karanteni.

Republika Ragusa, kako se nekoć zvali, bila je poznata po svojoj diplomaciji i bila je uključena u Američki rat za neovisnost, činjenica koju zna vrlo malo ljudi.

Grad je također poznat po tome što je dao nekoliko važnih znanstvenika, poput Ruđera Boškovića, koji je stvorio preteču atomske teorije i koji je također otkrio odsutnost atmosfere na Mjesecu te Marina Gethaldija, pionira u izradi konusnih leća, koji je upoznao i redovito se dopisivao s Galileom Galileijem.

Što posjetiti dok ste u Dubrovniku

U dubrovačkom zaljevu nalazi se šumoviti otok Lokrum, gdje je prema legendi, Richard Lavljeg Srca, kralj Engleske, izbačen na obalu nakon brodoloma 1192. Na otoku je ujedno i tvrđava te nudistička plaža.

Glavna dubrovačka javna plaža dom je Eastwest Beach Cluba. Tu je i plaža Copacabana, kamena plaža na poluotoku Lapad, nazvana po popularnoj plaži u Rio de Janeiru.

Dubrovački zvonik visok 31 metar, izgrađen 1444. godine, jedan je od simbola dubrovačke republike.

Još jedan simbol Dubrovnika njegove su zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada. Zidovi su visoki 4 do 6 metara. Ovaj sustav zidina i kula štitio je grad od osvajača.

Dubrovački zidovi također su bili popularno mjesto za snimanje izmišljenog grada King's Landing u televizijskoj seriji HBO-a Igre prijestolja, te su u Dubrovniku snimali dijelovi filma Zvjezdani ratovi: Posljednji Jedi, u kojem je Dubrovnik korišten kao mjesto događaja za grad Canto Bight.

Prijevoz

Dubrovnik ima svoju međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi otprilike 20 km jugoistočno od centra grada.

Autobusi povezuju zračnu luku sa dubrovačkim starim autobusnim kolodvorom u Gružu.

Osim toga, mreža modernih, lokalnih autobusa povezuje sve dubrovačke četvrti koje voze često od zore do ponoći.

Dubrovnik

Dubrovnik

PayWay logo
Maestro logo
MasterCard logo
Visa logo